Un total de 110 veïns han sigut contractats este estiu per a realitzar obres agrícoles

Millora de séquies i camins, manteniment del paratge natural la Costera i neteja de barrancs són les principals activitats que estan realitzant en els mesos de juliol, agost i setembre els 108 veïns que han sigut contractats per mitjà del conveni entre el SEPE (Servici Públic d'Ocupació Estatal) i l'Ajuntament de Puçol per a pal·liar la desocupació agrícola a l'estiu. A ells se sumen altres 2 veïns contractats a Algar del Palancia.

La millora de la séquia en el Camí l’Alquería va tindre una primera fase al novembre del passat any. En el mes de juliol, aprofitant les subvencions de la desocupació agrícola, un equip de la brigada municipal d'obres va estar treballant per a finalitzar la segona fase, refermant el llit de la séquia i, al mateix temps, aconseguint ampliar la calçada del camí entorn d'un metre d'amplària.

Les contractacions de la desocupació agrícola també han permés treballar durant el mes d'agost en el Camí Rogeres, seguint el mateix protocol que en la resta de projectes: d'una banda, millorar la xarxa de séquies i, d'un altre, assegurar el pas dels vehicles agrícoles consolidant l'ample del camí. Les obres continuaran en esta zona fins a final de mes.

L'última de les obres agrícoles que s'ha escomés enguany és la millora de la séquia i del ferm del Camí Assagador, que va començar la primera fase al juliol i finalitzarà amb una segona fase al setembre.

Elscontractes que es realitzen són mensuals i a més s'ha contactat prèviament amb els propietaris dels camps que afronten amb les séquies restaurades, ja que una part del material necessari per a l'obra l'aporten ells. Amb els que estaven interessats es va firmar un conveni a la primavera”, explica el tècnic d'ocupació Daniel Sebastiá.

En estos tres mesos d'estiu, la contractació dels treballadors va a càrrec del SEPE, que aporta 150.000 euros, mentres que del material per a les obres i del vestuari per als treballadors es fa càrrec l'ajuntament, amb un cost de 22.500 euros. El que suposa que s'ha invertit en tres mesos un total de 172.500 euros.

Este estiu han sigut contractats 108 veïns per a les actuacions realitzades a Puçol, encara que gràcies del SEPE també hi ha hagut altres dos veïns que estan treballant a Algar del Palancia durant el mes d'agost.

Estes dos contractacions a Algar han sigut possible gràcies al caràcter estatal del Servici Públic d'Ocupació”, apunta la regidorLola Sánchez. “Com ací hi havia més inscrits que places disponibles hem creat una llista d'espera i des d'Algar del Palancia han cridat a veïns d'esta llista per si estaven interessats a desplaçar-se a l'agost a treballar allí… i porten tot el mes treballant”.

El que suposa que finalment han sigut 110 veïns de Puçol els que han aconseguit treball este estiu fruit de l'acord entre el SEPE i l'ajuntament.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

fotos face

fotos face

680-cami-rogeres

17 Agost 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres