La presentació del llibre de festes Puçol 2015, l'inici del compte enrere

La presentació del llibre de festes 2015 es va realitzar el 28 de juliol, un acte al què van acudir familiars, amics, la corporació municipal, festers d'altres anys, associacions i veïns de Puçol. Les festes patronals i populars de Puçol ja estan molt prop.

Pablo Esteve, Cap dels festers, va ser l'encarregat de conduir l'acte. Va voler agraïr a totes les persones que havien assistit i fan possible que les festes de Puçol siguen inoblidables: “estem molt contents amb la col·laboració que ens han prestat els comerços i que no han dubtat a participar”.

El llibre de festes compta amb una xicoteta entrevista de la història de la UD de Puçol, i que Pablo va resumir en la presentació: “dos veïns de Puçol, els quals jugaven en dos equips distints que tenia Puçol: un en l'Atleti i l'altre en l'Espai. Estos dos equips van acabar unint-se i van formar la UD Puçol l'any 1950, d'esta manera van aconseguir que s'acabara la rivalitat que s'havia creat”.

El disseny del llibre té una temàtica marcada, en la que les protagonistes principals són la dolçaina i el tabal, dos dels instruments més notoris de la música tradicional valenciana.

Jose Miret, dolçainer de Puçol, va intervindre en la presentació del llibre donant-nos un poc de cultura musical: “l'escola dels dolçainers es va fundar en 1981, però anteriorment ja hi havia músics que tocaven la dolçaina en els anys 30 i 40 en aquells actes rellevants de la localitat. Com Jose Soriano Peris, tabaler, i Jose Soriano Roig, dolçainer. Iaio i pare de Pepe Paula”.

L'acte va tindre diverses sorpreses: l'espot de les festes de Puçol 2015 en el que es va fer un xicotet recopilatori de fotos d'altres anys, el vídeo que recordava la història de l'escola de tabal i dolçaina de Puçol. Un espot promocional de la ruta de la tapa, els quadres que rodejaven tota la sala amb les fotos dels festers 2015 i finalment, però no menys important, el berenar que va oferir este grup de jóvens que s'encarreguen d'organitzar les festes amb molta il·lusió.

A l'acabar tota la programació de les festes d'enguany, Juan Miguel Bayarri, regidor de festes, va expressar el que tots els veïns del poble pensem: “espere que tots disfruten de les festes com si foren les últimes, i que quan arribe el 10 de setembre haja disfrutat de les millors festes de Puçol”.

Informa: Cristina Esteve |Fotos: Arnau Darós

fotos face

651-presentacion-del-libro-de-fiestas-3

29 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres