El menjador social d'estiu garantix tres menjars al dia als 32 menors inscrits

El dilluns 22 de juny va començar a funcionar el menjador social d'estiu en el col·legi públic La Milotxa, amb 32 alumnes de 3 a 16 anys que ja estan rebent la beca de menjador al llarg del curs escolar a càrrec de la Conselleria d'Educació. A més de l'espai, pròxim i adaptat a les seues necessitats, el projecte incorpora novetats destinades a garantir la correcta nutrició dels veïns participants.

El menjador social d'estiu va nàixer fa dos estius com una iniciativa de la Diputació de València per a garantir almenys un menjar a menors en situació de risc. Puçol es va sumar al projecte amb activitats lúdiques i esportives en el poliesportiu municipal, lloc on també es realitzava el dinar del migdia.

En la seua tercera edició, qui es fa càrrec del menjador d'estiu és la Conselleria de Benestar Social i des de l'Ajuntament de Puçol s'han pres mesures per a garantir no sols un menjar, sinó la correcta nutrició dels 32 participants, a més de triar un menjador escolar, el de La Milotxa, més pròxim i millor condicionat per a atendre els menors.

Tenim obligació de cobrir les necessitats bàsiques, què menys”, explica Mar Mazo, regidora de Servicis Socials. “Per això no els proporcionem un menjar, sinó tres: el del migdia en La Milotxa, el berenar i un esmorzar per al matí següent, que se'l prenen mentres assistixen a alguna activitat lúdica o esportiva”.

I és que a més de la nutrició, des de l'Àrea de Benestar Social s'han ocupat d'inscriure'ls durant el mes de juliol en un campus esportiu o en l'Escola d’estiu, perquè la seua integració social siga completa. Una novetat que s'unix a la busca activa d'ocupació per part dels seus pares, a través dels cursos que impartix l'Agència de Col·locació de Puçol, com a complement a la tasca que es realitza amb els seus fills.

Finalment, el menú que li'ls proporciona cada dia està elaborat seguint les directrius de la Guia de Menjadors Escolars elaborada per la Conselleria de Sanitat amb l'assessorament d'experts dietistes.

Es tracta, en definitiva, de cobrir les necessitats bàsiques amb les màximes garanties de qualitat.

Informa i fotos: Sabín  

fotos face

578-comedor-social-milotxa-3

20 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres