Dos veïns de Puçol troben un exemplar de tortuga amenaçadora per a l'hàbitat de la seua localitat

El diumenge 12 de juliol dos veïns de Puçol es van trobar un exemplar de tortuga invasora anomenada Trachemys scripta elegans mentres feien un passeig per la platja del seu municipi. Una tortuga que resulta una amenaça per a l'hàbitat de la localitat. 

Vicente López i David Calleja van decidir el diumenge passat 12 de juliol fer un passeig per la platja. De sobte, es van trobar una tortuga un tant especial, una espècie que no correspon a l'entorn natural de la localitat de Puçol. Un d'ells, Vicente López, conta que: “anàvem fent un passeig pel camí del Brosquíl i ens vam trobar esta tortuga prenent el sol”

Es tracta de l'exemplar Trachemys scripta elegans, una tortuga semiaquàtica procedent de Florida i prou singular: pesa 1.750 grams, mesura 30 cm de llarg i 15 d'ample. Menja tot tipus d'amfibis: granotes, tortugues autòctones, peixos, etc.

A causa del seu potencial colonitzador constituïx una amenaça greu per a les espècies autòctones, per a l'hàbitat i els ecosistemes. Ha sigut arreplegada en el Catàleg Espanyol d'espècies exòtiques Invasores aprovat per Reial Decret 1628/2011. Este exemplar està prohibit a Espanya tant per a la seua possessió, transport, tràfic i comerç.

A causa d'esta troballa, els nostres veïns van decidir cridar al 112 i als funcionaris de la Conselleria de Medi Ambient perquè se la portaren i deixara de ser una amenaça per a l'hàbitat.

Vicente i David ens han donat un bon exemple: en este tipus de casos cal ser conscient que és important actuar amb responsabilitat i, així, cridar com més prompte millor al 112 perquè s'encarreguen de l'animal.

Informa: Cristina Esteve |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

640-tortuga-trachemys-3

17 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres