Article d’Esquerra Unida del mes de juliol: “volem ser un més en el govern del poble”

Este és l'article d'Esquerra Unida de juliol, titulat “volem ser un més en el govern del poble”. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Com ja sabreu, Esquerra Unida va aconseguir un regidor gràcies als 587 vots depositats pels nostres veïns en les urnes el passat 24 de maig. En les anteriors eleccions de 2011 vam obtindre la confiança de 490 veïns, la qual cosa no va ser prou per a representar-los, un augment de quasi 100 vots gràcies al treball realitzat en els 4 anys intermedis ens permet donar veu a la gent que ha confiat en nosaltres i en el nostre programa, programa que hem de complir per davant de pactes d'investidura o altres avinences entre partits.

Tornem i no ens conformem de tindre un regidor, volem més, som ambiciosos i seriosos en el treball, tan seriosos que inclús tenim problemes amb els nostres socis de govern per la rigidesa i el control a què els sotmetem. Alguns pensen que no ens assabentem o que ens la poden colar, res més allunyat de la realitat i coste el que ens coste mantindrem allò que s'ha promés en el nostre programa, o quelcom consensuat amb la resta de partits que componem el govern del nostre ajuntament. Fa falta treballar un programa en comú perquè allò que s'ha firmat entre en vigor, si no és paper mullat. La nostra intenció és que es respecte allò que s'ha firmat, el sext punt supedita la validesa d'allò que s'ha firmat a confeccionar este programa i inclús no s'ha fet.

La nostra entrada en el govern va tindre els seus alts i els seus baixos en la negociació: al principi vam decidir en assemblea no entrar en la junta de govern i sí que donar el nostre suport a la investidura de l'alcalde o alcaldessa; vam posar les nostres condicions per a entrar a treballar en el govern de la nostra ciutat i van ser acceptades, 1 partit 1 vot i la confecció d'un programa conjunt que aglutinara els principals objectius dels 4 partits participants, es va fer un escrit per a firmar i al final només el vam firmar 3,  PSOE, Compromís i Esquerra unida, l'altre partit va decidir donar el seu vot a la investidura d'Enric i no firmar la de Lola.

Este document, que només ens unix per a les investidures dels alcaldes, no ens obliga a donar suport a tot el que no siga consensuat i posat per escrit en un programa conjunt, sense el qual la nostra posició dins de la societat queda en dubte i ens obliga a endurir la nostra postura dins de la junta de govern, postura que els nostres socis no comprenen.

Vam canviar la decisió de la primera assemblea per una altra al ser acceptades les nostres condicions i, amb el convenciment que érem més útils dins que fóra del govern, on podríem treballar directament per millorar la nostra ciutat i no ens penedim d'haver donat el nostre suport a la proposta de dos anys Compromís i dos anys PSOE, però açò no és un xec en blanc, frase de moda: si no se'ns consulten les coses ens negarem a recolzar-les. No som uns mers palmeros dels nostres socis, volem ser un més en el govern del poble.

Continuem treballant per i per a la gent, siga quin siga el seu color, religió, condició sexual, etc. perquè no sols representem als nostres 587 veïns sinó a tota la resta que no ens va votar, perquè treballarem amb els diners de tots i ningú mereix menyspreu per raons polítiques o d'una altra índole perquè som tots ciutadans de Puçol.

Encara que tots tenim les nostres diferències, també mereixem el respecte de la resta i este respecte ha de ser recíproc. Ens despedim fins al mes que espera haver llimat asprors i poder continuar treballant sense més embolics i en harmonia amb tots els veïns. Gràcies.

Una opinió d'Esquerra Unida

628-esquerra-unida

15 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres