La primera guia turística de Puçol se centra en els Sants Joans, una parròquia amb més de 400 anys d'història

Aprofitant la celebració dels 40 anys de la Confraria Mare de Déu al Peu de la Creu, dissabte passat 27 de juny es va presentar en l'església dels Sants Joans la guia turística elaborada per l'Ajuntament de Puçol, primera d'una sèrie destinada a potenciar els atractius arquitectònics, paisatgístics i turístics de la població de cara als veïns i visitants.

Els actes d'homenatge al 40 aniversari de la confraria van començar a les 8 de la vesprada del dissabte amb una missa en què van participar els júniors i la pròpia confraria, de fet el seu president Juan Ribelles va ser encarregat de cantar l'Himne de la Mare de Déu al final de l'Eucaristia.

Després d'un descans de cinc minuts per a muntar la part tècnica, la segona part de la celebració va començar amb una introducció del sacerdot Ismael Ortiz, que va agrair el treball de tots els que s'han implicat perquè l'església òbrigues les seues portes a veïns i turistes per a realitzar visites guiades.

Un vídeo sobre el turisme de sol i platja va il·lustrar el que s'ha venut a nivell turístic de Puçol fins hui. Com a representants de l'equip que ha treballat en l'elaboració de la guia turística de l'església dels Sants Joans, van parlar Encarna Sebastiá i Sonia Pineda, els que van explicar el treball realitzat, però també la necessitat de no perdre més monuments que formen part del nostre patrimoni, com lamentablement ja ha succeït en el passat amb elements que hui considerem històrics, com el Palau Arquebisbal.

Una segona projecció va servir per a il·lustrar el nou turisme que ara comença a promocionar-se, que inclou també el patrimoni artístic i cultural.

El president de la confraria Juan Ribelles i l'alcalde Enric Esteve van tancar un acte que és al mateix temps el punt d'eixida per a recuperar la nostra història, el nostre patrimoni i posar-ho a disposició de veïns i turistes.

Després de la missa i la presentació de la guia turística dels Sants Joans, la jornada del dissabte va finalitzar amb un sopar en la plaça Joan de Ribera.

Com a postres, l'actual directiva va rendir un homenatge als presidents anteriors en estos quaranta anys de funcionament de la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Cruz, amb l'entrega d'unes plaques. Especialment emotiu va ser el discurs de Pepe Soriano a l'arreplegar-la.

Finalment, un detall per a tots els assistents: un palmito... una regal que venia molt be inclús de nit, atés que dissabte va ser un dels dies més calorosos d'enguany.

Més enllà de l'homenatge a la confraria, la novetat és que Puçol inicia una col·lecció de guies turístiques perquè els amants d'eixa platja que ha aconseguit bandera Blava en els últims anys, també tinguen altres alternatives al turisme de sol i platja. En l'agenda del projecte ja figuren guies com la ruta de les pedres, el Museu a l'Aire Lliure que ja disposa de 25 graffitis, la ruta dels arbres, els mosaics del nucli antic, el paratge natural municipal o la Marjal dels Moros.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

590-misa-40-aniversario-3

02 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres