L'institut de Puçol compartix el seu pla de formació del professorat amb Juan Vaello i la resta de centres de la zona

El Pla de Formació que l'Institut d'Educació Secundària de Puçol organitza per als seus professors va incloure recentment una xarrada amb un expert en estratègies docents, el professor Juan Vaello, psicopedagog, orientador i professor de Psicologia i Psicologia evolutiva. Xarrada celebrada en la Casa de Cultura i a la que va invitar a participar als col·legis i instituts de la comarca.

Entre les publicacions de Juan Vaello cal destacar: Resolució de conflictes en l'aula (2003), Les habilitats socials en l'aula (2005), Com donar classes a què no volen (2007) i El professor emocionalment competent (2009)

Donada la rellevància del professor Vaello en el món de la docència, la Direcció de l'Institut va fer extensiva la invitació a tots els col·legis i instituts de la zona, per la qual cosa la Casa de la Cultura va acollir a un centenar de professors interessats per descobrir noves metodologies de treball en l'aula.

El discurs del professor Vaello va guardar relació amb una sèrie d'aspectes de l'àmbit educatiu com:

La relació entre professor-alumne-famílies.

Habilitats socials: Els plans del que es pensa, se sent, es diu i es fa.

L'educació socioemocional i estratègies d'autocontrol.

Anàlisi de situacions problemàtiques.

Estratègies per a potenciar l'autoestima, reforçar la resistència i la capacitat per a entendre les situacions relacionals professor‐alumne.

L'empatia, l'assertivitat, el clima social del centre i els estils de relació interpersonal.

El seu caràcter afable i la capacitat de transmissió de coccions va despertar un gran interés entre els assistents i la ponència va acabar en una xarrada participativa en què van eixir a la llum preocupacions i experiències dels professors que lluiten cada dia per posar en pràctica noves fórmules perquè el seu treball resulte eficaç i motivador.

Informa: Direccióde l'IES Puçol | Fotos: Sergio Maestro

559-juan-vaello-con-ies-2

17 Juny 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres