Els alumnes de jardineria ja treballen amb la brigada municipal… i este estiu en Natura

Ja està obert el termini d'inscripció per al nou curs de Programa Formatiu de Qualificació Bàsica de jardineria, per a jóvens de 16 a 22 anys, amb certificat de discapacitat que aposten per la seua integració social i laboral a través de la formació teoricopràctica com a jardiners. En el curs actual, després de la formació en Mas de Mur i les pràctiques en el parc Ribelles, la residència Savia i la Costera, una alumna realitzarà les seues pràctiques en l'empresa Natura. El projecte comença a donar els seus fruits.

El 20 de novembre de 2014 va començar el primer curs que s'impartix del PFQB (Programa Formatiu de Qualificació Bàsica), una modalitat que ve a substituir als antics programes de qualificació professional inicial i que, d'acord amb la nova Llei d'Educació, van dirigits a alumnes de 16 a 22 anys, amb un cert grau de discapacitat que busquen la seua integració social i laboral a través d'una formació teoricopràctica de dos anys en matèria de jardineria.

Les classes teòriques s'impartixen en l'Espai Social Martínez Coll, mentres que les pràctiques es repartixen entre el centre municipal en Mas de Mur, el parc Ribelles, el Paratge Natural Municipal la Costera i algunes activitats en col·laboració amb altres entitats, com el taller de jardineria en la residència Savia de El Puig.

El programa permet un màxim de 12 alumnes que acudixen a classes de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores, davall la tutela de Noemí García (professora de jardineria) i Paqui Bolea (la coordinadora i encarregada de la formació bàsica), a les que s'unixen altres col·laboradors de l'Àrea de Benestar Social.

T'agradaria ser un dels jóvens jardiners que realitzen pràctiques en el parc Ribelles, Mas de Mur i la Costera?

Si t'abellix provar si la jardineria és el teu, acosta't a informar-te en l'Espai Social Martínez coll.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual 

12 Juny 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres