Cáritas, Pásalo, els comerciants i les 360 fotografies solidàries

El dimarts 9 de juny, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) ha fet entrega a Càritas Interparroquial de Puçol i a la Plataforma Solidària Pásalo de la recaptació obtinguda en el Mercat de Nadal en què els veïns es feien fotos amb motius nadalencs i després les pujaven al Facebook d'ACEP: per cada foto 1 euro de donatiu, han sigut 360 fotos i, per tant, s'ha entregat la mitat a cada una de les entitats locals.

L'associació de comerciants treballa des de fa anys per a convéncer els veïns que el millor centre comercial ho tenen en el seu propi poble: per proximitat, per tindre preus semblants i, sobretot, perquè el servei de veí a veí sempre oferix més garanties.

Fruit d'eixe esforç, enguany s'han realitzat sortejos pràcticament cada mes, amb l'excusa de les dates més assenyalades (Reis, Sant Valentí, Dia del Pare, Dia de la Mare), però sobretot pensant a premiar la fidelitat dels veïns per mitjà de viatges, vacacions o serveis directes a través dels comerços locals.

No obstant això, el Nadal passat va haver-hi una activitat especial: es tractava d'incentivar l'assistència al Mercat Municipal els dissabtes al matí, el “dia de mercat”, el que es va aconseguir incorporant activitats lúdiques, nous comerços que oferien productes diferents dels habituals i una iniciativa solidària pensant en els col·lectius locals que treballen pels altres.

Vam muntarun decorat amb motius nadalencs perquè els veïns pogueren fer-se fotos amb les seues càmeres i mòbils, a més de les fotos que féiem nosaltres mateixos”, recorda Gonzalo Alcácer, president d'ACEP. “L'única cosa que demanàvem als veïns és que publicaren eixes fotos en el nostre Facebook de l'associació i per cada foto publicada nosaltres ens comprometíem a donar un euro a Cáritas i Pásalo”.

Eixe mateix ritme frenètic d'organitzar sortejos cada mes i, sobretot, la preparació de la fira comercial Puçol DeMostra, el gran aparador del comerç local, havia fet que quedara pendent un detall per a tancar el nadal solidari: entregar a les dos entitats la part corresponent del que es va recaptar.

El cercle es va tancar el dimarts 9 de juny, quan Dani López i José Mª Moreno, en representació de Pásalo i Cáritas, respectivament, van rebre sengles xecs de 180 euros gràcies a les 360 imatges finalment publicades en el Facebook d'ACEP.

Ambdós van manifestar després d'arreplegar l'aportació econòmica que l'important no és la quantitat, sinó el gest, i que eixos diners aniria destinat a la compra d'articles de primera necessitat per a famílies  de la població, en concret per a adquirir llet, oli, tomaca i tonyina.

Els comerciants tanquen la seua campanya solidària a penes 48 hores després de finalitzar una esgotadora però impactant fira comercial… i continuen incansables la seua campanya per a fidelitzar als seus veïns com a clients fixos d'eixe gran centre comercial que és el seu propi poble. Perquè este estiu no tanquen les seues idees per vacacions i ja estan preparant una nova sorpresa per als veïns. Segur. Ells mai es queden parats.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

539-cheques-acep-3

11 Juny 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres