Manuel, guanyador de MasterChef Júnior: “Cuinar és un treball dur i sacrificat”

El 6 de juny, a les 19.30 hores, Manuel Esteve va realitzar la presentació oficial de la Ruta de la Tapa 2015, dins de la programació d'actes de la fira comercial Puçol DeMostra. Perquè tots puguemconéixer-lo un poc millor, Teresa Piquer Claramunt ha xarrat amb tranquil·litat amb el guanyador de MasterChef Júnior. Este és el resultat.

Talent, camaraderia i creativitat. Estos van ser els tres ingredients amb què Manuel Esteve, alumne de 6t de primària del col·legi Alfinach i veí de Puçol, va aconseguir captivar al jurat i proclamar-se com a guanyador de MasterChef Júnior 2.

Per a l'ocasió, un menú tradicional done-la gastronomia valenciana: d'entrant, torrada de formatge amb sardines i melmelada de tomaca. Caldo d'all, pebre roig, creïlla i anguila com a plat principal. I de postres, un caneló de carabassa farcit de xocolate blanc i avellana amb granissat de maduixes que va deixar bocabadats als jurats, i a l'audiència.

És un jove xef autodidacta amb una gran projecció de futur. A Manuel li encantaria dedicar-se a la cuina d'ací a uns anys, però reconeix que cuinar és un treball dur i sacrificat.

Manuel, a tu t'agrada la cuina però com i quan sorgix la idea d'apuntar-te a MasterChef Júnior?

A mi m'agradava molt cuinar, sobretot des de l'any passat. Amb l'anterior edició jo ja vaig voler apuntar-me però no em van deixar els meus pares, i ja en esta edició vaig aconseguir que em deixaren. A poc a poc vaig anar superant els càstings fins que vaig entrar a formar part de MasterChef Júnior 2.

Com aprén a cuinar un xiquet quan el típic de les mares i les iaies és: “no t'acostes a l'oli calent”?

Perquè mira, primer a ma mare la vaig convéncer l'any passat. Li deia: “Veus com els xiquets també poden tallar i fer coses?”, i ella al final va dir: “Bueno, val”. Llavors així la vaig convéncer perquè em deixara fer alguna coseta, però amb les iaies va ser més difícil. Elles no em deixaven, ma mare més.

I què sols cuinar a casa?

Perquè més o menys el que anem veient. Si anem a un restaurant i ens agrada alguna cosa, després estem unes quantes setmanes fent-ho a casa.

En el concurs diverses vegades t'han repetit els jurats que no són plats de xiquets, realment són fruit de la teua imaginació?

Sí. Les receptes me les imaginava un poc jo i també m'agrada molt fer plats d'un amic dels meus pares, i meu, que té un restaurant que s'anomena El Riff a València. D'allí, i de ma mare sobretot, agarre alguna cosa.

La veritat és que les paraules dels jurats són tot un malbaratament de floretes “enveja”, “sorprenent”, “enhorabones” i inclús “parlen de copiar-te algunes receptes”, què senties en eixos moments?

Jo estava súper content perquè són cuiners bons, i clar que et diguen això…

Vas pensar en algun moment a arribar a la final?

Que va. Res de res. Jo fins al final no pensava que guanyaria. Fins que no m'ho van dir, no m'ho creia.

Ja tens decidit en què invertiràs el premi?

Encara no ho tinc clar. Encara que segurament m'ho gaste en algun curs de cuina a l'estiu, perquè ara amb el col·legi no puc, i també per als estudis més avant.

No sols has destacat pels teus plats, sinó també per la teua bondat i camaraderia. En el joc val l'amistat?

Jo crec que sí, a més érem tots molt amics. Ens emportàvem tots molt bé i no pensàvem en “vaig a guanyar-li, vaig a guanyar-li, vaig a guanyar-li.” Era tot més d'ajudar-nos entre nosaltres.

I ara que ja ha acabat el concurs, que has sigut el guanyador de la segona edició de MasterChef Júnior, com portes eixe reconeixement?

Ah, jo molt bé! Tot el món em demana autògrafs i fotos. Així que clar, jo molt content.

Repetiries l'experiència en MasterChef Júnior?

Sí, mil vegades, perquè ens els passem tots genial.

Aconsellaries els xiquets de la teua edat a què participaren en concursos així?

Home clar! Perquè a més s'aprén moltíssim, no sols de cuina sinó també de camaraderia.

T'han fet una gran recepció en el teu col·legi Alfinach i en l'Ajuntament de Puçol, a més l'11 de febrer, dia del teu aniversari, vas cuinar una tortada de nou xocolates per a la teua classe de 6t de primària. Què et diuen els teus amics?

Jo crec que estan tots molt contents de tindre un amic que ha anat a MasterChef Júnior i que a més ha sigut el guanyador de l'edició.

I els cuiners del cole?

També, supose que sí.

T'atreviries a entrar algun dia en la cuina del col·legi?

Clar.

Entre tu i jo, canviaries el menú?

Sí, proposaria més varietat. No tindre tots els dies purés i llegums.

Parlant de canviar el menú, un pardalet m'ha contat que participaràs en la 5t Ruta de la Tapa de Puçol, com vas rebre esta notícia?

Jo molt content i il·lusionat perquè tots els anys, menys este perquè he estat en MasterChef, m'agrada anar a la Ruta de la Tapa i tastar tots. M'encanta.

Ja tens pensat què prepararàs per a l'ocasió?

No ho tinc molt clar encara, ja veuré més avant perquè encara queda molt.

El teu germà no vol que et tornes a anar lluny perquè t'ha trobat a faltar. Si sorgix una altra oportunitat t'has plantejat emportar-lo com a punxe de cuina?

Mmm no, perquè a ell no li agrada gens la cuina. Entra en la cuina i als dos minuts ja diu: “M'avorrisc, m'avorrisc.”

Parlant de futur, et veus de major entre foguers?

A mi m'agradaria molt, però amb el programa me n'he adonat que és un treball dur i sacrificat.

Amb il·lusió, esforç i perseverança tot s'aconseguix, Manuel. Enhorabona campió! Eres un crack dins i fora de la cuina, seguix així. Des de La Veu del Comerç et desitgem el millor i esperem que continues tenint més èxits.

Informa i fotos: Teresa Piquer Claramunt

470-entrevista-manuel-esteve-4

09 Juny 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres