AE-Agró continua mimant les reforestacions de La Costera gràcies a la col·laboració de Protecció Civil i el PFQB de Jardineria

Este mes de maig, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha tornat a regar els arbres i arbustos plantats durant l'hivern en La Costera. Primer amb la col·laboració dels alumnes del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) de Jardineria de l'Ajuntament de Puçol i després amb l'ajuda dels voluntaris de l'agrupació local de Protecció Civil, que van participar en una activitat que també va servir per a continuar netejant esta muntanyeta de la Serra Calderona. Esperem que amb estos regs i la pluja del passat dimarts, 19 de maig, les reforestacions d'enguany tinguen prou força per a superar l'estiu.

Després de regar i encoixinar el passat mes d'abril els arbres i arbustos plantats enguany a La Costera de Puçol, Acció Ecologista-Agró ha centrat els seus esforços este mes de maig a tornar a regar les reforestacions realitzades durant l'hivern en este paratge natural municipal. L'objectiu, augmentar les possibilitats dels plançons per a sobreviure a l'estiu i així poder restaurar la vegetació autòctona en les zones d'esta muntanyeta de la Serra Calderona que han patit (i encara patixen) la plaga del Tomicus destruens i l'Orthotomicus serosus.

Amb este objectiu es va convocar un voluntariat el passat diumenge 17 de maig, que va comptar de nou amb la participació de l'agrupació local de Protecció Civil. Eixe dia, a més a més de regar els arbres i arbustos plantats esta temporada, la quinzena de voluntaris que van participar en l'activitat també van netejar el fem i les runes que s'acumulen en este paratge natural municipal, que des de 2011 està baix la custòdia del territori d'AE-Agró i que durant anys ha sigut utilitzat per l'Ajuntament de Puçol com magatzem-femer municipal.

Esta jornada de reg era la segona que organitzava AE-Agró en La Costera este mes. Prèviament, el dimarts 5 de maig, es van regar les reforestacions gràcies a la col·laboració dels alumnes del PFQB de Jardineria de l'Ajuntament de Puçol i a la d'un grup de voluntaris internacionals de l'Índia i País de Gales. Eixe dia, a més a més, es va realitzar un taller a l'hivernacle de La Costera per a explicar als alumnes del PFQB com multiplicar lliris grocs (Iris pseudacorus) i com escarificar llavors, per exemple de garrofera (Ceratonia siliqua).

Este mes de maig hi havia programada una tercera jornada de reg en esta muntanyeta de la Serra Calderona, que anava a realitzar-se de nou amb la l'ajuda dels alumnes del PFQB de Jardineria. Tanmateix, el passat dimarts, 19 de maig, per fi va tornar a ploure, així que finalment es va modificar l'activitat prevista per al dijous 21 de maig i, en lloc de regar les reforestacions de La Costera, es va realitzar un taller de bombes de llavors (Nendo Dango) en Mas de Mur, el Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) on s'impartix este PFQB.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

490-pfqb-bombas-semillas-3

27 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres