Línia Verda, la ferramenta gratuïta per a millorar entre tots el mobiliari urbà

Els robatoris de plantes ja es van detectar en la primavera de 2014, però enguany s'ha accentuat la sostracció de rosers i plantes de flor, una cosa que alguns veïns comencen a denunciar a través de l'aplicació Línia Verda. Els robatoris han sigut més significatius en l'avinguda València, en la rotonda de l'avinguda Alfinach, en el parc del carrer Cuba i en el de Marqueret, zones on la brigada treballa en la segona quinzena de maig per a reposar les plantes.

En les últimes setmanes s'ha produït el robatori de plantes i flors en distints parcs, avingudes i rotondes de la població. La brigada municipal està procedint a replantar en distintes zones, encara que els responsables de parcs i jardins demanen als veïns una major sensibilitat i col·laboració per a aconseguir un poble més atractiu entre tots respectant les instal·lacions comunes.

Les zones comunes són de tots i ens ajuden a tindre un poble més agradable, no podem acceptar que alguns veïns es emporten a casa el que és de tots o, senzillament, que destrossen el mobiliari urbà per capritx”, es queixa Salvador Almenara, regidor de parcs i jardins. “Han robat sobretot rosers i plantes en flor, per la qual cosa a la tasca habitual a la primavera la brigada està sumant una reposició d'estes plantes al maig, una situació trista que esperem que no es repetisca”.

El passat any la rotonda de l'avinguda Alfinachva ser el punt més castigat a la primavera a causa del robatori de flors i plantes per part dels veïns, i enguany, en els mesos d'abril i maig, la mateixa rotonda, situada junt amb els col·legis Jaume I i Lluís Vives, ha tornat a ser un dels punts on més plantes s'estan trobant a faltar. Junt amb ella, lesplantes de l'avinguda València, el parc Marqueret i el del carrer Cuba, on a més de reposar flors s'està treballant en la millora del parc de forma global.

Esva detectar una fuga d'aigua en la instal·lació de reg per goteig, pel que hi ha hagut d'alçar el paviment en el carrer Cuba, junt amb el parc, per a canviar la connexió”, continua el regidor. “Al mateix temps, s'està renovant el jardí amb nous rosers i afegint gespa natural al seu voltant”.

A més de les queixes, des de l'ajuntament demanen als veïns que utilitzen una ferramenta que complix ara un any i mig d'existència: Línia Verda, una aplicació per a mòbils i una pàgina web que oferixen informació sobre normatives, instal·lacions municipals, mobiliari urbà i, sobretot, permet avisar als departaments d'urbanisme, medi ambient, parcs i jardins de les anomalies detectades.

Línia Verda és gratuïta, s'instal·la com qualsevol aplicació en el mòbil i permet fer una foto i enviar-la, junt amb la posició GPS, de forma anònima als tècnics municipals, perquè estos prenguen les mesures oportunes”, apunta Salvador Ávila, regidor de medi ambient. “És una ferramenta còmoda i fàcil d'usar perquè els veïns informen i denuncien aquells elements del mobiliari urbà que cal millorar. De fet, és la que estan utilitzant els veïns per a enviar fotos dels llocs on han sostret plantes en les últimes setmanes”.

Si volem un poble millor entre tots col·labora a través de Línia Verda, és totalment gratuït i anònim.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos face

464-brigada-en-parque-marqueret-2

25 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres