El CRIS de Mas de Mur ja atén quinze malalts mentals de la comarca

Durant la jornada de portes obertes el 15 de maig, la directora general de l'àrea de persones amb discapacitat Pilar Collado va visitar el Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) Mas de Mur, acompanyada de treballadors de l'Àrea de Benestar Social, pares, alumnes, regidors i els cinc treballadors d'este centre. El CRIS es va obrir el 4 de maig per a atendre un màxim de 30 pacients i ja compta amb 15 veïns de la zona 6 de Sanitat, de la Mini Fe de Sagunt, pacients per als que tots els servicis són gratuïts.

El CRIS Mas de Mur pot atendre un total de 30 pacients en règim semblant a un Centre de Salut, sempre derivats a través de l'àrea de psiquiatria de la Mini Fe de Sagunt, ja que és un centre assignat a la zona 6 de Sanitat. A penes deu dies després de la seua obertura ja compta amb 15 pacients el tractament del qual corre íntegrament a càrrec de la sanitat pública.

No és un centre que exigisca copagament, ja que el cost complet ho assumix la sanitat pública”, explica la regidora Eloísa Rosa Martínez, responsable de Benestar Social. “Per a atendre els veïns de la comarca compta no sols amb el personal expert en cada matèria, sinó també amb una àmplia programació destinada a la integració social dels usuaris del CRIS, ja que un dels objectius és evitar l'aïllament dels pacients i proporcionar un respir a les seues famílies perquè puguen atendre altres obligacions”.

Les activitats que els pacients realitzen en este centre inclouen les visites d'atenció especialitzada, l'exercici d'activitats i les teràpies individuals en funció de la situació de cada usuari, la creació de tallers i altres projectes d'integració social.

Per a Puçol suposa garantir la continuïtat de Mas de Mur, un centre orientat a tasques socials, ja que des de la seua posada en marxa és l'espai de formació i oci per als alumnes de jardineria, les tasques a l'aire lliure del programa de la dona i les activitats quotidianes del grup d'integració de persones amb discapacitat.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

452-puertas abiertas-mas de-mur

19 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres