El bus municipal a 40 cèntims el viatge: jóvens, tercera edat i ara també la resta d'usuaris

El 25 de març es van posar en marxa els bono-bus de 10 viatges amb importants descomptes per a tercera edat i estudiants. A partir del dilluns 18 de maig, la resta de veïns també podran aconseguir viatges a 40 cèntims en el Servici Municipal d'Autobús. Com? Comprant bons de 50 viatges per 20 euros. Un descompte ideal per als que han de desplaçar-se diverses vegades al dia per motius de treball.

El 25 de març van entrar en vigor els bono-bus de 10 viatges amb un plantejament senzill: arreplegar informació dels usos i costums dels veïns per adisenyar un servici millor, per a la qual cosa cal saber on pugen, on baixen, en quines hores hi ha més afluència de viatgers, que itineraris no tenen demanda… una sèrie de dades que una vegada processats permetran millorar el servici municipal d'autobús que unix la platja amb el nucli urbà i les urbanitzacions.

A més, amb el bono-bus els veïns es beneficien de nous preus: 7 euros per a l'usuari de 16 a 65 anys, i 4 euros tant per a jubilats i pensionistes com per a jóvens. La fórmula ha sigut especialment ben acollida per estos últims col·lectius, perquè obtenen un descompte important, ja que cada viatge només els costa 40 cèntims, una cosa que hi ha notat sobretot entre els estudiants que enllacen l'institut amb l'estació de Renfe.

Açò suposa un descompte de més del 50% sobre el preu normal d'un bitllet, que és de 90 cèntims, una aposta clara per l'ús quotidià de l'autobús”, apunta l'alcaldessa Merche Sanchis. “A més el bono-bus es pot recarregar tantes vegades com un desitge durant anys, el que implica un estalvi ecològic, i sol·licitar-lo és molt fàcil: només cal omplir un fullet i entregar-lo al conductor”.

Faltava trobar la fórmula per a estendre el preu de 40 cèntims a aquells usuaris habituals que no s'engloben en les categories de pensionistes o jóvens i que, no obstant això, són moltes vegades els que més utilitzen el servici d'autobús, “sobretot el personal que acudix a treballar a les urbanitzacions, normalment en tasques domèstiques, que arriba a realitzar quatre viatges al dia, per a ells havíem de buscar una fórmula que els permetera optar al mateix descompte”, explica la regidora Paz Carceller.

I eixa fórmula és el 50x20, un bono de 50 viatges per 20 euros que els usuaris han de gastar en un període màxim de dos mesos. Un nou descompte amb què tots els veïns poden usar l'autobús per 40 cèntims.

El bono-bus incorpora altres avantatges que se n'aniran incrementant en el futur, com explicaCésar Forner, responsable a nivell local d'AVSA, l'empresa que gestiona el servici d'autobús: “el nou bono-bus és més ecològic, perquè es reutilitza contínuament, i inclou un xip que aporta dades estadístiques que ens permetran ajustar els futurs horaris i itineraris a l'ús real que necessiten els viatgers de Puçol”.

Si fa temps que no utilitzes l'autobús per a anar a la platja, a la Renfe o a les urbanitzacions, és hora de redescobrir un transport públic ecològic, adaptat a les necessitatsde els veïns i barat: 40 cèntims el viatge.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

460-bus-municipal-en-instituto-1

19 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres