Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de maig: “Responsabilitat compartida”

Este és el text d'UPiD del mes de maig, titulat Responsabilitat compartida. El ple del 26 de març de 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Estem a pocs dies d'unes eleccions autonòmiques i municipals i des d'UPiD volem fer arribar a tots els ciutadans la responsabilitat que tenim com a votants, de la destinació dels nostres pobles i ciutats i de com es gestionaren estos.

Si hi haurà beques per a llibres i menjador, si pagarem més o menys en els impostos municipals o que àrees es prioritzaren, estarà en funció de qui siguen els partits que regixen la corporació municipal, i tot això depén dels nostres vots. En els pobles on tots podem conéixer-nos o sempre hi haurà algun amic o familiar que puga informar-nos de qui és qui en les diferents llistes que concorren a les eleccions. És molt important saber a qui estem votant i donant-los la nostra confiança, perquè no votem als grans lideres mediàtics que veiem diàriament en la televisió, votem veïns els nostres i votem unes idees i una trajectòria personal.

Fa uns dies veia una vinyeta que amb senzillesa esbalaïdora definia molts dels nostres mals, en ella estaven dos persones parlant i una li preguntava a l'altra “I a Alemanya que feu per a no tindre corruptes?”. Al que l'altra responia amb brevetat “No els votem. Una solució senzilla i plena de sentit comú. A Espanya, segons les enquestes, el 99’9% es mostren indignats pel grau de corrupció existent en les institucions i no obstant això continuem votant als que han emparat i tolerat la corrupció.

Amb tota seguretat que en els dos vells partits hi ha persones honrades i honorables que no són responsables del que les cúpules dels seus partits fan, però perquè hi haja una autentica regeneració democràtica fa falta desterrar de la vida pública els vicis ancestrals que representen estos partits.

També després d'estos partits hi ha una gran càrrega d'immobilisme i d'ideologia que ens afecten molt més del que creiem: el PP en el seu ideari general i per tant també en la nostra població tendix a la privatització dels servicis públics, el anomenen externalització, és a dir, que tasques com a neteja d'edificis, manteniments, xicotetes obres… que anteriorment podien ser realitzades per veïns de Puçol ara s'adjudiquen a empreses de fora de la localitat que tenen els seus propis treballadors i els d'ací passen a engrossir les llistes de la desocupació. Esta no és la ideologia d'UPiD i si obtenim la confiança dels nostres conveïns, actuacions com estes es revertiran.

En estes eleccions es presenten nous partits a què s'ha d'enjudiciar pel que fan i no pel que diuen els seus televisius líders, no són ells als que votarem i dels que en alguns casos podríem dir allò que Deia Quevedo: “aquells que no pensen complir, són els que més coses t'oferiran”.

Algun d'estos nous partits està tractant d'enganyar dient que faran un jardí idil·licoesportiu en el barranc del Vallet sabent que no és competència de l'ajuntament i que no es pot tan sols netejar d'herbes sense l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, un poc semblant podem dir sobre les promeses entorn del solar de l'antiga CO.IN.TRA, que pertany a una societat privada amb què s'haurà de negociar i trobar solucions viables, però qui diga que si guanyen ells faran un parc, una zona recreativa o qualsevol altra cosa, els estan mentint amb falses promeses que no pensen, ni poden complir.

Des d'UPiD no els anem a demanar el seu vot, però sí els demanemque el seu vot siga de convicció, mesurat i en benefici de la col·lectivitat.

Una salutació i feliç dia de votacions.

Una opinió de l'Agrupació local d'UPiD a Puçol

450-candidatura-upyd-2

15 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres