Passió per la música: Santa Cecília aparca els instruments per a interpretar dos sainets

Els dies 30 i 31 de maig, en la Casa de Cultura, els músics de Santa Cecília abandonen els instruments (i perden part de la seua serietat habitual, tot siga dit) per a pujar-se a l'escenari a interpretar dos sainets del segle passat: Geperut i coixo de Vicent M. Carceller i A la vora d’un sequiol d'Eduardo Escalante. És la seua forma de demostrar que amen la música per damunt de tot.

Ja és una tradició que els músics, el director i fins a la directiva del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol s'obliden per uns dies la seua imatge seriosa i es llancen a l'escenari a interpretar un altre tipus de música, normalment sainets populars del segle XX, amb un llenguatge informal i un tractament adaptat a què s'usava en la data de la seua estrena.

En 2013 ja van sorprendre els veïns amb una divertida, irreverent i aplaudida versió de La plaça de Cánovas que, per descomptat, va omplir les dos sessions.

A finals de 2014 tenien previst interpretar A la vora d’un sequiol, del prestigiós autor valencià Eduardo Escalante, amb el text original utilitzat per a l'estrena en juliol de 1870, però una inoportuna malaltia del protagonista va obligar a ajornar l'esdeveniment.

Lluny de considerar-ho un problema, quan s'han posat mà a l'obra han decidit que ja que el públic es va quedar esperant la millor disculpa és oferir-los una oferta: i van optar per l'habitual dos per u.

I ací estan, disposats a oferir el do de pit amb un programa doble en què, a més de A la vora d’un sequiol, la segona peça és Geperut i coixo de Vicent M. Carceller, amb el text original de la seua estrena en 1917.

Les representacions se celebren en la sala d'actes de la Casa de Cultura el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, ambdós a les 7 de la vesprada i, atés que és habitual que esgoten localitats, la venda anticipada és la millor garantia de disfrutar de l'espectacle. Enguany es poden aconseguir les localitats els dies 20 i 21, de 5 a 7 de la vesprada, en la cafeteria de la Casa de Cultura… com porten molt de temps sense oferir als seus acòlits una hora de rialles l'èxit està garantit. I més quan per esta ocasió oferixen esta oferta especial de primavera: dos obres pel preu d'una.

No et perdes l'oportunitat de comprovar que els components de Santa Cecília porten la música en la sang i són capaços d'interpretar amb la mateixa passió una sonata de Mozart que en un sainet d'Escalante. Sense perdre la compostura ni la vergonya. Uns autèntics professionals.

Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: Beatriz Rada

429-santa-cecilia-3

07 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres