Nou centre comarcal per a la rehabilitació i inserció de persones amb malalties mentals

A més dels cursos d'integració, tallers de dones i programes de jardineria, a partir del 4 de maig l'edifici municipal Mas de Mur ja és un CRIS, un Centre de Rehabilitació i Inserció Social per a persones amb malaltia mental crònica, gràcies a l'acord entre la Conselleria de Benestar Social i l'Ajuntament de Puçol, amb una capacitat per a 30 usuaris de la zona 6 de salut, és a dir, pertanyents a la Mini Fe.

La primera fase del CRIS Mas de Mur contempla 30 places per a veïns de la zona 6, l'assistència sanitària de la qual correspon a la Mini Fe a Sagunt. Atés que el centre té un format de funcionament semblant al d'un centre de salut, l'assistència al mateix serà per mitjà de derivació del psiquiatre.

Una vegada allí, les activitats que els pacients realitzen en este centre especialitzat inclouen les visites d'atenció especialitzada, l'exercici d'activitats i teràpies en funció de la situació de cada usuari, la creació de tallers i projectes d'integració social.

No és un centre que exigisca copagament, ja que el cost complet ho assumix la sanitat pública”, explica la regidora Eloísa Rosa Martínez, responsable de Benestar Social. “Per a atendre els veïns de la comarca compta no sols amb el personal expert en cada matèria, sinó també amb una àmplia programació destinada a la integració social dels usuaris del CRIS, ja que un dels objectius és evitar l'aïllament dels pacients i proporcionar un respir a les seues famílies perquè puguen atendre altres obligacions”.

L'acord contempla una segona fase en què podran atendre's fins a 50 usuaris, amb la qual cosa es cobriria les necessitats de la zona sanitària número 6.

Per a Puçol suposa a més garantir la continuïtat de Mas de Mur, un centre orientat a tasques socials, ja que des de la seua posada en marxa és l'espai de formació i oci per als alumnes de jardineria, les tasques a l'aire lliure del programa de la dona i les activitats quotidianes del grup d'integració de persones amb discapacitat.

Informa i fotos: Sabín

fotos hq

fotos face

411-personal-del-cris-1

05 Maig 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres