Imagines un concert on la banda ix al carrer i es tira a terra a tocar el saxo en plena nit?

El concert de Johan Van der Linden i Púrpura Pansa celebrat el dissabte nit va ser molt més que una simple actuació sobre l'escenari. Primer el mestre belga va exhibir, solo i en companyia del quartet local Púrpura Pansa. A continuació, un grup d'alumnes va sonoritzar en directe el curtmetratge Plumber. Va seguir amb l'escenari ple d'alumnes tocant junts… i al final, tots a seguir la festa en el carrer, públic inclòs.

L'ampli programa a penes podia donar una idea al públic del que li esperava la nit del dissabte 18 d'abril en la sala d'actes de la Casa de Cultura. S'anunciava un concert del prestigiós saxofonista holandés Johan Van der Linden amb els organitzadors de la seua quinta MasterClass en terres valencianes i amb els alumnes de la mateixa.

Però hi havia més, molt més.

La primera part va comptar amb l'actuació del mestre holandés i el quartet Púrpura Pansa de Puçol, però també amb alumnes que van improvisar la sonorització en directe del curtmetratge Plumber mentres s'anava projectant en la pantalla del cine. Una improvisació en què a penes havien treballat una hora eixa mateixa vesprada, però que va deixar bocabadats als 200 espectadors que per a llavors ja pensaven que qualsevol cosa podia succeir.

I no s'imaginaven quanta raó tenien.

La segona part va començar amb l'entregade diplomes als alumnes, un acte tradicionalment avorrit que es va convertir en tot un espectacle gràcies a Johan, que es va encabotar a dirigir al públic (i el va aconseguir) sobre les virtuts de l'aplaudiment: més alt, més baix, més curt, concís, estrepitós… Tantes modalitats que el públic ni era conscient que tots eixos exercicis encobrien una “avorrida” entrega de diplomes.

Després, tots junts van interpretar la Bohemian Rhapsody de Queen. Lògicament amb un sol instrument sobre l'escenari: el saxo.

Encara que havia plogut feia a penes una hora i encara que el concert finalitzava amb el tema de Queen, almenys en teoria, els espectadors que assistien el dissabte nit a l'actuació de Johan van der Linden i Púrpura Pansa, en companyia dels alumnes del curs, van ser sorpresos una última vegada.

A l'acabar l'actuació, Johan va demanar a l'orquestra que isquera... però no a saludar, sinó al carrer. Això sí, sense deixar de tocar el saxòfon. I allà anaven tots en fila, escales amunt, cap a la nit plujosa.

Johan va traure els alumnes i al públic al carrer, literalment, i va invitar el públic a què acompanyara l'espectacle en la plaça de la Casa de Cultura: allí, no sols van tocar, sinó que van acabar literalment tirats pel sòl amb el saxo a costes.

Impressionant. Inoblidable. Únic... Se'ns esgoten els qualificatius.

Caldrà estar atents a la pròxima visita de Van der Linden al nostre país.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos hq356-concierto-saxofones

22 abril 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres