Els mixtos participen per primera vegada en el Concurs de Cant de Pardals organitzat per l'Associació Ornitològica El Passerell

El dissabte 18 d'abril, de 9 a 14 hores, en l'antic camp de futbol, l'Associació Ornitològica El Passerell celebra el seu concurs social de cant, amb 46 participants de distintes poblacions i amb una novetat: és la primer vegada en què participen els mixtos de passerell i de cagarnera en este tipus de campionats. L'acte serà també la posada de llarg de la nova directiva, presidida per Joaquín Collado.

El Passerell porta tres dècades organitzant el seu concurs social de cant de pardals silvestres, fins ara centrat en passerells, cagarneres, verderols i gafarrons, encara que la novetat del campionat del 18 d'abril és que serà la primera vegada en què també competisquen els mixtos de passerell i els mixtos de cagarnera, una experiència que presumiblement es traslladarà a la resta de mistos en els pròxims anys.

Esta edició té confirmada la presència de 46 participants vinguts de Museros, Rafelbunyol, València, Tavernes Blanques, Massamagrell i Puçol, els que estan citats a les 9 del matí en l'antic camp de futbol per a una matinal que finalitzarà, al tall de les 2 de la vesprada amb l'entrega de premis presidida per l'alcaldessa Merche Sanchis.

Els concursos són obligatoris perquè són l'única forma que té la Conselleria de controlar els permisos de captures. Si no participes en concursos no et concedixen llicències; és, per tant, una forma d'evitar la caça furtiva”, explica Joaquín Collado, el president de l'Associació Ornitològica El Passerell.

A més del concurs social, els membres d'El Passerell també participen en el Campionat de la Comunitat Valenciana, el Campionat d'Espanya i les quatre proves puntuables per al premi de la regularitat, prova en què enguany Juan Manuel Calero, un dels socis, ha aconseguit el 2n premi en la categoria de verderol.

Este concurs també té un al·licient afegit i és que suposa la targeta de presentació en societat de Joaquín i la seua nova directiva, en la que li acompanyen Blas Gimeno com a vicepresident, Juan Manuel Calero com a tresorer i cinc vocals.

I també serà una oportunitat única de disfrutar d'un matí tranquil, relaxada… en la que l'única cosa que se sentirà serà el cant dels pardals.

Informa: Sabín 

348-canto-pajaros-2

18 abril 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres