Nous triomfs de la planter en Avilés i Sòria col•loquen a Tripuçol com 7m millor club de tota Espanya

Tripuçol tanca el primer cicle de campionats nacionals de la temporada com 7m classificat del rànquing nacional de clubs. Abans d'estes carreres vam poder disfrutar el debut de Jorge Lagoa com internacional en categoria júnior en la Copa d'Europa Júnior de Quarteira (Portugal), on va guanyar gran experiència per a pròximes proves. Però les grans cites d'esta primavera han sigut en Avilés i a Sòria.

L'últim cap de setmana de març es disputava el Campionat d'Espanya de Duatló Contrarrellotge per equips en l'asturiana localitat d'Avilés, on 5 equips de diferents categories lluitaven per portar al màxim alt el nostre club.

El dissabte 28, els equips escolars van ser els que millor resultat van aconseguir perquè l'equip masculí compost pels cadets Adri Sáez, Jaime Brizuela, Pablo Jiménez, Andreu Puchades i Eric Soriano va aconseguir la medalla de bronze, tornant a pujar al podi després de finalitzar segons la temporada passada en esta prova.

L'equip cadet femení, compost en la seua totalitat per cadets de primer any (dos anys menors que moltes de les participants) va finalitzar en 4a posició a escassos segons del bronze, quedant un sabor agredolç en les nostres esportistes (Alba Martín, Alicia Garcia, Bea Barberá, Lourdes Novella i Ana Rubio), a les que els va costar unes hores entendre el gran èxit que havien aconseguit.

L'últim equip escolar en lliça era el compost per infantils, la presència del qual tenia com a finalitat que agafaren experiència en competició nacional, preparant el relleu generacional que haurà de fer als seus companys cadets. Cal estar orgullosos dels nostres xicotets, alguns amb 4 anys menys que altres competidors, a pesar de la qual cosa van finalitzar en la posició 17a. Bonica experiència per a Alex Gil, Jesús Jiménez, Alvaro Torres i Josemi Zarzoso.

En categoria absoluta,les xiques (Almudena Asensi, Carmen Naturil, Natalia Vegas i María Rubio) van aconseguir colar-se en el top 10, finalitzant en 9a posició i els hòmens (Vicente i Jose Pamblanco, Carlos Todo, Roberto Garijo i Francesc Cabrero) van finalitzar en la 24a plaça, realitzant un gran esforç per a defendre els colors dels tripus.

El diumenge 29 de març se celebrava el Campionat d'Espanya de duatló per relleus en la mateixa localitat on els resultats del club van ser els següents:

—Elit Masculina, 17a posició
—Elit Femenina, 14a posició
—Escolar Masculí, 4a posició
—Escolar Femení, 6a posició
—Escolar Masculí B, 13a posició
—Escolar Femení B, 12a posició.

Dos setmanes més tard, l'11 i 12 d'abril ens desplaçàvem a Sòria per a la disputa esta vegada del Campionat Nacional de Duatló individual, on una altra vegada vam aconseguir traure medalla, esta vegada van ser les xiques cadets, que s'havien quedat fregant les mels del triomf en Avilés les que van aconseguir la medalla de plata, ciutat talismà Sòria perquè ja es va aconseguir en 2011 la medalla de bronze amb la generació del 96.

Esta vegada ha sigut la generació del 2000 l'artífex de l'èxit, perquè totes elles són cadets de primer any —excepte María Rubio, que és de tercer—. Elles són Sara Alemany 9a, María Rubio 18a, Lourdes Novella 44a, Alba Martín 56a, Ana Rubio 69a i María García 85a, amb menció especial per a Beatriz Barberá, a la qual una caiguda a punt de finalitzar el sector ciclista li va impedir acabar la prova. Esperem la seua ràpida recuperació i que puga demostrar en les pròximes carreres el gran estat de manera que atresora.

En categoria masculina no es va poder aconseguir medalla, però sí es va millorar la posició de 2014, ja que els xics van aconseguir la 5a plaça per equips amb els resultats següents: Eric 29é, Pablo 35é, Adri 65é, Andreu 70é i Jaime 99é.

Gran participació també dels júnior, amb la 27a plaça de María Anguix, l'espectacular 9a posició de Jorge Lagoa en el seu primer any de júnior, la 19a de Carlos Todo realitzant una gran carrera i el 89é lloc de Juan Carlos Climent en el seu debut en una prova nacional.

La categoria elit tancava la vesprada del dissabte i dos eren els nostres representants: Vicente 33é i Jose 80é van passejar els colors taronja amb els més grans del país.

El diumenge era el torn dels grups d'edat, on comptàvem amb 5 representants: en el GE 20-24, Javier Cabrer 22é i Antonio Cabrer 34é; en GE 25-29, Alberto Pamblanco 17é; i en GE 45-49, Jesús Jiménez 7m i Javier Sáez 16é.

Amb tots estos resultats Tripuçol aconseguix ascendir al 7m lloc del Rànquing Nacional de clubs, el millor lloc collit en la història d'este equip, donant mostres de l'actual enorme salut del club i la seua escola.

@tripuzol #vamostripus

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos hq

341-cantera-tripus-1

16 abril 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres