El divendres 17 d'abril es posen en marxa els nous horts d'oci municipals

Després de dos anys i mig en mans dels veïns que van ser agraciats en el sorteig de 2012, al gener es va obrir un nou termini d'inscripció i al març es va realitzar el sorteig dels horts d'oci municipals situats en el Paratge Natural Municipal La Costera. Una vegada coneguts els guanyadors, divendres que ve tenen sessió teòrica, el dissabte sessió pràctica… i a partir d'eixe moment a cultivar.

Els horts d'oci van sorgir com una resposta des de l'ajuntament a una demanda de distints sectors de la població, tant a títol particular com a nivell d'associacions. Aprofitant un terreny situat en el Paratge Natural Municipal La Costera, a la primavera de 2012 es va realitzar el condicionament de les parcel·les i a l'estiu es van sortejar.

Dos anys i mig després, el passat mes de gener es va tornar a obrir un termini d'inscripció perquè tant els veïns com les associacions interessats a cultivar la seua parcel·la de terreny pogueren inscriure's.

El sorteig és necessari perquè hi ha més veïns inscrits que parcel·les disponibles”, comenta el regidor de medi ambient, Salvador Ávila. “I la formació que es va a impartir els dies 17 i 18 no sols és necessària, sinó obligatòria, perquè parlem d'uns horts situats en una zona protegida i hi ha determinades normes que no poden botar-se… o ens veuríem en l'obligació de retirar-los l'adjudicació”.

Estes normes inclouen quin tipus de fertilitzants poden utilitzar-se, com ha de regar-se i quin tipus de productes es poden cultivar, matèries que seran explicades de forma teòrica per Paco Morcillo, de Sembra en Saó, divendres que ve 17 d'abril, a les 17 hores, en l'aula multiusos situada en La Costera.

Al matí següent, els nous usuaris dels horts ja prendran contacte directe amb la seua parcel·la i, després de la formació pràctica, podran iniciar els treballs de cultiu.

En total disposem de díhuit parcel·les per a particulars i tres per a clubs i associacions de la població, estes últimes d'una grandària major i a les que només poden optar els col·lectius que s'han inscrit en el programa d'horts d'oci”, finalitza el regidor. “De moment no disposem de més terreny municipal amb accés al reg, peça fonamental per a muntar els horts, però no descartem ampliar en el futur les parcel·les destinades a este projecte que tanta acceptació està tenint”.

Informa i fotos: Sabín  

339-huertos-de-ocio-en-la-costera3

14 abril 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres