AE-Agró ja treballa en l'hivernacle del Paratge Natural Municipal La Costera

El diumenge 29 de març, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha donat la benvinguda a la primavera amb una jornada de viverisme a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que custodien els ecologistes. Una quinzena de voluntaris van participar en esta cita, que comptava amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol i que tenia un doble repte: continuar equipant l'hivernacle de La Costera i començar a preparar les reforestacions del pròxim any en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

 

Després de tancar la temporada de reforestacions hivernals a La Costera de Puçol amb una nova edició del Dia de l'Arbust, el diumenge 29 de març, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha estrenat la primavera amb una jornada de viverisme en l'hivernacle de canyes d'este paratge natural municipal.

L'activitat va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol i la participació d'una quinzena de voluntaris, que van treballar de valent per a transplantar de safata a tetra briks les carrasques (Querqus ilex), els llentiscles (Pistacia lentiscus) i els baladres (Nerium oleander) que plantaran el pròxim any en esta muntanyeta que, des de 2011, està baix la custòdia del territori d'AE-Agró.

Els participants en esta jornada de viverisme també van continuar amb el treball d'equipament de l'hivernacle de canyes de La Costera. Concretament van condicionar la zona on estan instal·lats els plançons, on van estendre un plàstic negre per a evitar la competència de la vegetació adventícia i uns palets per a facilitar el reg de les diferents espècies que s'estan produint ja en este viver.

A més a més de les esmentades ja, cal destacar la producció d'espècies forestals com la murta (Myrtus communis) o el fleix de flor (Fraxinus ornus) i de vegetació aquàtica com el lliri groc (Iris pseudoacurus).

La jornada va comptar amb la visita del Col·lectiu Trellat, associació especialitzada en la construcció amb canyes i que va ser la responsable de restaurar i rehabilitar l'hivernacle de La Costera.

La pròxima activitat que AE-Agró convocarà en este paratge natural de la Serra Calderona serà el 19 d'abril. Eixe dia els ecologistes centraran el seu esforç a regar les plantacions d'enguany i encoixinar els plançons amb mantell forestal i palla d'arròs de l'Albufera de València.

Si vols col·laborar en este voluntariat o rebre més informació del projecte de custòdia del territori de La Costera, telefona al 691 077 424 o al 679 908 238.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo | Fotos: Acció Ecologista Agró

fotos face

fotos hq

319-jornada-en-invernadero-4

07 abril 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres