Article d'Esquerra Unida del mes de febrer: “Quatre anys, només preguntes i privatitzacions”

Este és el text d'Esquerra Unida del mes de febrer, titulat Quatre anys, només preguntes i privatitzacions. El ple del 26 de març de 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Acaba la legislatura i només ens queden preguntes i projectes antics, moltes licitacions per a privatitzar gestions i algunes obres menors, pagades per Diputació, poca inversió i poca valentia.

Si anem privatitzar totes les gestions per què no privatitzem la gestió de l'ajuntament i ens estalviem els sous dels regidors. La privatització de la gestió de servicis només servix per a enriquir empreses privades i llevar treball a funcionaris i regidors.

El servici de neteja de col·legis, l'escoletamatinera, l’escola d’estiu, l'aigua, el manteniment de l'enllumenat public… anem a parar-nos ací perquè és la ultima a arribar a les nostres oïdes, de tots és sabut que este manteniment ho feia una empresa local anomenada Tenelec, per no es quin acord, no era molt just.

Però menys ho és ara, es trau a pública subhasta el servici per a fer-ho més legal, es queda Elecnor amb el servici i subcontracta novament a Tenelec, per la qual cosa només hem aconseguit reduir els beneficis d'una empresa local per a repartir-los amb una empresa de fora. Segurament hem reduït costos i hem perdut temps, en favor de la llei i l'orde establit pel capital.

Per què adaptar una rampa a la normativa vigent ens costa 20.000 € més IVA? Per què es necessita un teló en l'Espai Jove i a més ens costa 10.000 €? Per què no s'ha posat en marxa la nova biblioteca després de privatitzar la seua gestió? Per què s'augmenta la dotació per a beques de llibres si pràcticament ningú té accés a elles? Per què es va deixar caure Cointra? Per què es vol tancar La Milotxa en favor d'altres col·legis, inclús algun concertat? Hi ha algun interés economico-urbanístic?

Per què la Generalitat i la Diputació ralentitzaven antics projectes urbanístics de la nostra ciutat? Per què un pacte polític entre dos partits polítics es paga amb diners públics? Per què han dimensionat la televisió local? Per què han recol·locat als treballadors de la televisió per a després denunciar-se a si mateixos per fer malament les coses? Per què formigonen un pàrquing privat com a pagament de l'acord de govern i després falsegen el que succeïx? Per què el PP adjudica les obres majors a Pavasal i les menors a Argotek, quasi sense excepció? Per què en els últims mesos la policia actua de manera radical i sense compassió per la gent que els paga i no ens referim als agents? Qui ha donat orde de perseguir el ciutadà amb tot el pes de la llei?

Qui mana en esta ciutat?

Qui contestarà a tanta pregunta?

Continuarem preguntant, gràcies.

Una opinió d'Esquerra Unida a Puçol

23 Març 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres