Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de febrer: “El positiu”

Este és el text d'UPiD del mes de febrer, titulat El positiu. El ple del 26 de març de 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Des d'UPiD a Puçol sempre hem tractat de trobar el positiu de les coses, hem procurat fer una crítica raonada d'allò que pensàvem que estava malament i reconegut el que es feia bé, vinguera del partit en el govern municipal, o dels que estan en l'oposició, mai ens hem alineat amb aquells que pareixen tindre la veritat absoluta en els seus posicionaments, llançant crítiques feroços a tot quant no sorgisca d'ells mateixos, no és el nostre estil.

És per buscar el positiu que volem reconéixer-los a eixes persones o grups que fan coses pels altres. Ens pareix magnifica la iniciativa de Puçol se mira amb el suport de l'ajuntament i l'inestimable treball de Manel, Encarna, Sonia, Sabín, Sento, Sergio i de tots els que han enviat les seues fotografies per a recuperar trossos gràfics de la història de Puçol, de les seues gents i els seus costums.

També mereixen un gran elogi els components de la plataforma Pásalo, que de forma desinteressada tracten de trobar alternatives dignes per a millorar les condicions de vida d'aquelles persones que per circumstàncies es troben en dificultats.

Mans Unides, amb el suport de les parròquies, cada any convoca el sopar de la fam a fi de recaptar fons per a projectes d'ajuda en el tercer món; enguany serà per a la construcció d'aules de primària en Parakou, a Benín. Des d'ací el nostre agraïment a tots els col·laboradors.

No menys podríem dir de Cáritas, que amb la seua assistència material al més desfavorits pavelló les necessitats primàries de molts dels nostres conciutadans, des d'ací un “M'agrada molt” a tots els voluntaris d'esta organització humanitària.

Hi ha moltes altres associacions a Puçol que des de les seues diverses característiques i facetes socials ens procuren un poble millor, com l'Agrupació de penyes que amb la seua  iniciativa de la Ruta de la Tapa ha propiciat uns ingressos econòmics per al sector de la restauració i uns senyes d'identitat i de reconeixement de Puçol impensables fa uns pocs anys.

Les distintes associacions i comissions festives com les falles, penyes taurines, clubs esportius, etc. amb els seus esforços i dedicació ens proporcionen dies festius i d'esplai que no serien possibles sense el seu compromís.

Les associacions de caràcter social, com ADIS, els donants de sang, les associacions de pensionistes, totes elles són mostres del positiu que hi ha en la nostra societat i en el nostre poble.

Cap també mencionar a l'Ateneu de Puçol i Ràdio Puçol en els àmbits culturals i de comunicació, a Acció Ecologista-Agró en la salvaguarda de la Costera i a totes aquelles associacions que fan que Puçol siga cada dia un poble millor i mes solidari

Són moltes afortunadament les associacions i grups d'ajuda i assistència que de forma desinteressada i altruista dediquen el seu temps als altres i això és el positiu que volem ressaltar i donar-los el nostre reconeixement, en un temps carregat de negativitat, de crisi econòmica i de valors, de notícies sobre corrupcions en la política.

Gràcies des d'UPiD a tots ells per recordar-nos que el positiu se sobreposa al negatiu.

Una opinió de l'Agrupació local d'UPiD a Puçol

23 Març 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres