Els voluntaris de Protecció Civil de Puçol col·laboren en l'extinció de l'incendi en la Marjal dels Moros

La passada nit del dimecres 11 de març, 3 voluntaris de Protecció Civil de Puçol van participar en les tasques de suport al Consorci de Bombers de la Diputació de València després de declarar-se un incendi en el Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) de la Marjal dels Moros, inicialment en el terme de Sagunt però amb progressió cap a la part sud, contigu amb el nostre terme municipal.

Després d'informar l'existència d'este fet al responsable de l'Agrupació Local, el regidor de Protecció Civil, es va acordar enviar un primer equip per a reconéixer la zona i posar-se a disposició del sergent que es trobava al comandament.

En un primer moment, els voluntaris van ajudar amb la reubicació d'uns quants vehicles, donat l'avanç de les flames cap al sud, traslladant mànegues i recolzant a la maniobra donada la dificultat de la zona.

Posteriorment, en una zona segura, es va recolzar el desplegament de mànegues per a atacar al flanc oest, el qual va ser efectivament extint al voltant de les 23.30 hores després de portar 4 hores el foc actiu.

Els voluntaris també es van encarregar, a una hora prudent, de la busca d'algun lloc on adquirir alguns entrepans i aigua per a transportar als efectius que es trobaven en la zona, aprofitant que acudia una altra dotació per a realitzar relleus, fet que va ser agraït pels que portaven ja 5 hores treballant sense parar en l'extinció.

A l'1 de la matinada, després de no trobar més tasques en què poder col·laborar mantenint la nostra integritat física fora de perill i sense posar-nos en risc, l'equip de voluntaris de Protecció Civil va sol·licitar la retirada al comandament de bombers, qui ens va transmetre el seu agraïment per la col·laboració prestada, ja que si no és un treball que requerisca d'un gran esforç, sí que resulta gratificant i permet donar un respir molt breu als que lluiten per salvaguardar els nostres paratges, a vegades sent oblidats durant hores fins que arriben els avituallaments.

Podeu seguir sempre les nostres actuacions per Twitter, ja que és el mitjà de comunicació ràpid i més eficient: @ProtCivilPucol.

És la segona vegada en a penes dos setmanes que es produïx un incendi donen la zona protegida de la Marjal dels Moros, ja que el passat 25 de febrer, esta vegada a ple dia, també es va produir un que va ser sufocat ràpidament amb la intervenció de bombers i policia.

D'aquell primer incendi vos oferim les fotos de David García, les fotos de l'11 de març són de Protecció Civil de Puçol.

Informa: Rubén Hernandis | Fotos: David García i Voluntaris Protecció Civil Puçol

241-incendio-25-febrero-3

23 Març 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres