Gespul ja ha començat les obres municipals en la platja: el sector 5 i el vial posterior

Gespul ja ha començat les obres municipals en la platja: el sector 5 i el vial posterior

 

Segon espigó, enfront del Camí La Mar.

El que pareixia un projecte difícil d'executar s'està convertint en si mateix en una atracció turística de primer orde: les obres dels espigons de la platja i les del sector 5 i el vial posterior congreguen cada cap de setmana a veïns i curiosos en general, ansiosos per comprovar l'avanç d'estes infraestructures que ja han canviat definitivament la fisonomia de la nostra platja.

Com es recordarà, les cinc actuacions previstes en la platja van a realitzar-se de forma paral·lela, de forma que a finals de l'any que ve s'hagen conclòs totes. Tant la protecció de la costa, com la regeneració de l'arena i el passeig marítim corresponen al Ministeri de Medi Ambient, que és qui es fa càrrec dels 12 milions d'euros que costarà la seua finalització. Per la seua banda, l'àmplia avinguda posterior per al trànsit rodat i la urbanització de la zona nord de la platja corren a càrrec de l'empresa municipal Gespul.

El Ministeri de Medi Ambient va donar començament la construcció del primer espigó a principis d'abril. A finals de maig el primer espigó (situat en la zona sud de la platja) ja està finalitzat, mentres que l'avanç del segon espigó (situat enfront del Camí La Mar) és evident. De fet, fonts de l'empresa constructora assenyalen que este estiu podria haver-hi cinc espigons finalitzats, encara que això sí, l'aportació d'arena es realitzarà després de la parada estiuenca que evite als usuaris de la platja la incomoditat del trànsit continu de camions i maquinària pesada de construcció.

D'altra banda, el 10 de març es va realitzar l'adjudicació de les obres que gestiona gespul. L'empresa adjudicatària ha sigut Pavasal, sa, qui realitzarà la urbanització del sector 5-A (zona nord de la platja) per un total de 3.939.309 euros i la construcció del vial posterior per al trànsit rodat per un total de 832.853 euros. El preu final del metre quadrat urbanitzat s'establirà en 88 euros.

''És l'obra més emblemàtica que hem escomés'' -assenyala Valeriano Martínez, gerent de Gespul- ''no sols per l'import de les obres, sinó per la significació que va a tindre per a la població de Puçol. En qualsevol cas ja tenim experiència en l'execució d'altres zones, com el sector 4, que és el polígon de Camp Anníbal, i el sector 1, que correspon amb la zona de vivendes que hem construït al costat de l'institut de secundària''.

Després de la firma de l'acta de replantejament entre Pavasal i Gespul, realitzada l'1 d'abril, els tècnics de l'empresa adjudicatària ja han començat la labor de tanca i neteja de la zona, per la qual cosa en el mes de juny la maquinària encarregada d'esta actuació s'unirà al continu pas de camions amb les pedres de pedrera per a la construcció d'espigons.

El que s'ha dit, les obres de la platja s'estan convertint en un tot un espectacle. Si s'acosten, no obliden les seues càmeres, val la pena la foto per al record.

Labor de tanca i neteja del sector 5.

02 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres