El Club Atletisme Puçol arriba els 450 socis i prepara un Gran Fons Vila de Puçol amb alló mai vist

El 23 de gener, el Club Atletisme Puçol realitzava l'assemblea anual, per a aprovar entre els seus socis el balanç de 2014 i el pressupost de 2015. Entre les propostes d'una directiva que encara el seu últim any destaquen: organitzar un autobús per a competir a Pamplona en Sant Fermín, federar als xicotets, subvencionar la compra d'equipatges, eliminar la loteria i potenciar els seus dos grans proves, el gran fons a l'abril i la volta a peu al setembre.

El 14 de febrer de 2014 va entrar la nova directiva en el Club Atletisme Puçol, amb Salva Maximino com a president, acompanyat de Pepe, Paco, Vicent, Javi, Xema, José Miguel, Julio i María. La seua primera mesura va ser reduir el mandat de quatre a dos anys, per a animar als atletes locals a què participaren: “Si ja és difícil trobar caps de setmana lliures per a córrer, més complicat és que tinguen temps per a gestionar durant quatre anys”, assegura el president.

Però no sols han pres mesures sobre la junta directiva, la seua principal labor s'ha concentrat a promocionar l'esport des de la base, i en només un any els resultats són visibles: el club ja compta amb 450 socis que paguen 25 euros a l'any, encara que si hi ha un segon membre de la família en el club este només paga 5 euros. A més, subvenciona 10 euros de l'equipatge de cada alumne de l'escola en dos botigues locals, Atmosfera Sport i Like Sport by Penyo.

Per a evitar la fugida d'alguns socis també han pres mesures i ara vendre loteria del club en Nadal ja no és una obligació: només ho fa aquell soci que vol col·laborar, amb la qual cosa s'evita la desbandada d'algunes famílies que no veien amb bons ulls haver de vendre multitud de bitllets per cada fill associat.

Peròla gran decisió ha sigut federar els xics de l'escola perquè puguen competir, des d'aleví fins a júnior”, puntualitza Salva. “Per als que només volen entrenar això és igual, però perdíem alumnes perquè volien competir i per a fer-lo havien d'anar-se'n a altres clubs. Amb esta mesura, ja hem recuperat 90 socis en l'últim any i el nivell en categories inferiors ha pujat molt”.

Però una cosa és facilitar que l'escola es federe per a competir i una altra molt distinta obtindre resultats. Estos arriben només amb la presència d'un professor que sàpia canalitzar als més xicotets i eixe no és un altre que Jacinto Gonzálvez, l'etern profe i entrenador de pràcticament tots els atletes de Puçol: la seua presència tres vesprades a la setmana en el poliesportiu municipal va a càrrec de l'ajuntament i del club, compartint entre ambdós els costos de les classes per als més menuts i els adults.

En general, la nova directiva s'ha concentrat a prendre mesures que potencien l'esport, però controlat, d'ací que el club haja subscrit un acord amb l'Hospital de Castelló per a realitzar allí la prova d'esforç per només 40 euros, quan a València costa 110. Una prova bàsica per a saber els límits del cos de cada atleta i previndre qualsevol problema cardiovascular, i imprescindible per a aquells que volen córrer maratons i altres proves de llarga resistència.

Al gener de 2015, després d'un any reorganitzant el club amb resultats molt positius, els huit mossos i la mossa que formen la junta directiva afronten la seua última etapa al capdavant del club i ho fan amb les mateixes ganes d'innovar, de deixar el pavelló ben alt i d'amor a l'esport… no en va van començar el seu camí un dia de Sant Valentí.

I eixe amor ho demostren de moltes formes, entre elles col·laborant amb altres clubs, com ha succeït al gener per a organitzar l'eixida dels 93 quilòmetres del GR10-Xtrem des del poliesportiu municipal, i al llarg de la temporada estes ajudes mútues es repetixen: “Nosaltres no podríem tirar endavant el Gran Fons Vila de Puçol si no tinguérem la col·laboració d'altres clubs, per tant hem de ser solidaris també i ajudar als que organitzen altres proves a la població”.

Una solidaritat i cordialitat que s'estén a altres clubs locals, com el recent nascut Cor i Muntanya, format per antics alumnes que ara competixen en l'elit de la muntanya, no en l'asfalt, d'ací que muntaren una nova entitat. I també al Grup de Senderisme Puçol, que continua sent part del club, encara que ells no competixen i tampoc xafen l'asfalt, el seu és passejar per les muntanyes valencianes, “per al que els subvencionem el 50% de l'autobús cada vegada que organitzen excursions llunyanes”.

Però si hi ha una cosa que Salva Maximino i la seua junta directiva tenen clar és que volen despedir-se amb una Volta a Peu en què participe tota la població i amb un Gran Fons que arribe la cima: no poden superar els 2.000 corredors perquè la Policia Local no l'autoritza, per qüestions de seguretat, però sí que oferiran multitud d'activitats perquè tots disfruten a fons eixa vesprada. El seu desafiament, aconseguir el mai vist en esta prova.

La cita serà a l'abril, així que caldrà estar atents.

Informa: Sabín |Fotos: Juan Sebastià i Sabín

047-volta-a-peu-3

29 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres