La Comissió de Sant Antoni rep la mateixa subvenció que la resta de comissions festives

Albaes, missa, xocolate, tancament de carretons, foguera, carn a la brasa, calderes, cavalcada i focs artificials són els actes populars que organitza la Comissió de Sant Antoni en la seua setmana de festes, per als quals enguany l'ajuntament els ha subvencionat amb 600 euros, la mateixa quantitat que la resta de comissions que organitzen activitats obertes a tots els veïns.

Fins ara, les comissions d'Hostalets, Avinguda i El Barrio eren les úniques que rebien una subvenció municipal per a col·laborar amb la programació d'activitats obertes a tota la població. Des d'enguany se suma Sant Antoni, gràcies a les múltiples propostes que programa en estos anys.

L'ajuntamentsubvenciona amb 600 euros els actes populars de les comissions que organitzen les festes dels distints barris”, explica el regidor Salvador Almenara. “Quant als actes taurins, totes les comissions tenen el mateix tractament: els costos de seguretat i ambulància del primer dia els assumix l'ajuntament i si volen un segon dia de bous es fa càrrec la comissió. A més, per descomptat, del cost dels bous, que en tots els casos ho paguen els membres de cada comissió”.

Per als components de Sant Antoni, que portaven temps demanant la col·laboració municipal, este ha sigut un any particularment satisfactori: a més de l'èxit garantit d'un acte tradicional com la crema de la foguera i de l'àmplia participació en la cavalcada, el 18 de gener es van repartir entorn de 1.600 racions d'olla entre els veïns i el carrer s'ompli de xiquets quan arriba l'hora del xocolate o el tancament de carretons.

Ialtres actes estan creixent cada any, com la vesprada d'albaes”, explica Miguel Soriano, membre de la comissió. “És el Grup d’Albaes de l’Horta el que recorre els carrers acompanyant la imatge del sant i els xiquets s'apunten prèviament perquè vagen a cantar-li albaes a la porta de sa casa. No paguen res, però inviten a prendre alguna cosa els participants… i enguany hem estat més de dos hores cantant”.

Un creixement que també s'advertix en la vesprada dedicada al xocolate: 600 gots es van servir a partir de 75 litres de llet i 20 quilos de xocolate en pols. Una activitat que es va realitzar en el casal de la Falla Palau-La Torre, que també se suma a la festa aportant l'espai perquè Manolo, Vicente i Concepción Lluna preparen eixe xocolate calent que tan bé reben els peques abans d'eixir a córrer davant dels carretons.

Encara que posats a recórrer el carrer, el que millor funciona és fer-ho disfressats, d'ací l'èxit de la cavalcada que posa punt final cada any als actes de Sant Antoni, una festa on l'important és participar.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

046-comision-sant-antoni-1

28 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres