Este nadal, 67 xiquets han disfrutat d'una escola distinta per a despedir l'any

Com succeïx a l'estiu i en pasqua, també en nadal l'Ajuntament de Puçol organitza una escola pensada perquè aquelles famílies que treballen puguen tindre els fills ben atesos durant les vacacions: enguany van ser 67 els xiquets que van disfrutar d'estes classes en el col·legi públic Jaume I, sota la supervisió de una coordinadora i cinc monitores gestionades per Auca, projectes educatius.

L'Escola d’estiu va nàixer com un servici de la Regidoria de la Dona pensat per a conciliar la vida familiar i laboral: durant el mes de juliol els xiquets disfruten d'activitats lúdiques i formatives mentres els seus pares continuen treballant.

L'èxit de la proposta va motivar la creació de dos semblants en els altres grans períodes de vacacions de cada curs, setmana sant i nadal, sempre amb el mateix objectiu: facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones que treballen i tenen fills en edat escolar.

La matrícula que paguen és una cosa simbòlica, perquè és un servici que considerem bàsic des de benestar social, encara que cal destacar que és la primera vegada que no es cobrixen totes les places, potser per eixe descens de la natalitat que va començar a produir-se fa uns anys o potser perquè els pares no treballen este nadal”, explica la regidora Eloísa Rosa Martínez.

Enguany, l'oferta de places realitzada per l'ajuntament no s'ha cobert completament: hi havia 80 places i només 67 xiquets han pagat 15 euros per disfrutar del 23 al 31 de desembre de teatre, nadales, esports, música, jocs… en fi, tot menys haver d'estudiar.

Així dóna gust tornar al col·le inclús en vacacions.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

031-escola-de-nadal3

23 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres