Ja està obert el termini per a sol•licitar un dels 48 horts d'oci municipals

Després de dos anys i mig, els horts d'oci creats per l'ajuntament en La Costera seran sortejats novament. Des del 23 de gener està obert el termini d'inscripció per a entrar en el nou sorteig de les 48 parcel·les, a què poden participar tots els veïns que ho desitgen, inclús els que ja van ser guanyadors en 2012. Per a això han d'inscriure's en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, en la planta baixa de l'ajuntament.

El Paratge Natural Municipal la Costera no sols és el pulmó verd de Puçol, sinó que en esta zona protegida es desenrotllen distints projectes fruit de la col·laboració entre l'ajuntament i Acció Ecologista-Agró, entitat que s'encarrega de la custòdia del territori i que organitza cada mes activitats amb voluntaris dirigides a protegir i recuperar el medi ambient.

Una vegada a l'any, a més, s'organitza el Dia de La Costera, orientat sobretot a les famílies i col·legis, perquè els més menuts puguen disfrutar de l'Aula Natura, els tallers mediambientals, la senda botànica degudament senyalitzat i els horts d'oci.

Precisament a finals de gener i durant el mes de febrer els horts d'oci estaran de plena actualitat: és l'hora del nou sorteig de les 48 parcel·les que van ser creades en 2012 perquè veïns i associacions pogueren tindre un espai on cultivar hortalisses i verdures, sempre de forma ecològica, perquè parlem d'un servici situat dins del paratge natural.

Després del sorteig obert al públic en el saló de plens, en juliol de 2012 vam fer l'entrega dels 48 horts als guanyadors, els que han disfrutat d'ells durant dos anys i mig”, recorda Salvador Ávila, regidor de medi ambient. “Però el projecte va nàixer amb l'objectiu de donar oportunitat a altres veïns de disfrutar dels horts cada un cert temps”.

Els afortunats d'aquell primer sorteig han hagut de treballar de valent per a posar en marxa la seua parcel·la, per això alguns han sol·licitat continuar cultivant el seu propi hort, petició que ha sigut atesa des de l'ajuntament: per al nou sorteig es podran presentar tots els veïns que ho desitgen, tant els que al seu dia no estaven interessats, com els que no van ser agraciats en el primer sorteig i aquells que han cultivat la seua parcel·la durant estos dos anys i mig.

Per a participar en el nou sorteig ja està obert el termini d'inscripció: els interessats han de passar per l'Oficina d'Atenció al Ciutadà en la planta baixa de l'ajuntament, omplir una sol·licitud i presentar-la en el registre d'entrada. Al llarg del mes de febrer li'ls informarà de la data del sorteig, a què podran assistir en directe, i del moment en què prenen possessió els nous usuaris d'este servici municipal.

L'única cosa que no han d'oblidar els interessats a cultivar un hort d'oci municipal és que estan situats en la Costera, que és una zona protegida, i per tant han de seguir les normes dels horts ecològics, en especial els recordem que no es poden utilitzar fertilitzants inorgànics”, finalitza el regidor.

Informa: Sabín | Fotos: Victoria Sanchis

042-visita-colegios-a-los-huertos-de-ocio-1-jpg

23 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres