L'actor Javier Pereira compartix dos matins i dos pel•lícules amb els alumnes de Puçol

Els dies 20 i 21 de gener, en el saló d'actes de la Casa de Cultura, Javier Pereira ha protagonitzat dos sessions de cine amb presentació i col·loqui, organitzades per la Càtedra Pavasal de Lideratge de la Universitat Catòlica de València, per a alumnes 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius dels col·legis Virgen al Pie de la Cruz, American School of València, Alfinach i Caxton College.

El 30 d'octubre es van reunir els representants dels cinc col·legis i instituts de secundària de Puçol amb la Càtedra Pavasal de Lideratge i la Universitat Catòlica de València, amb l'objectiu de plantejar una activitat conjunta a través de què els alumnes aprengueren d'una forma lúdica algunes de les formes de lideratge en la vida quotidiana.

En la reunió es va acordar posar en marxa una sèrie de projeccions per a alumnes de batxillerat, cicles i secundària, comptant per a això amb la presència d'algun personatge de prestigi en el camp de la cinematografia espanyola.

El dimarts 20 de gener, Javier Pereira, actor guanyador del Goya el passat any per Stockholm, convertia este projecte en realitat al presentar i dirigir el col·loqui amb els alumnes de 4t d'ESO de Virgen al Pie de la Cruz, Alfinach, Caxton College i American School of València, per als que títol triat va ser Després de la boda, pel·lícula dirigida per la danesa Susanne Bier.

L'endemà, quan ja havia corregut la veu entre els jóvens dels distints col·legis, Pereira el va tindre més fàcil: Stockholm era la pel·lícula que va haver de presentar i explicar davant dels alumnes de 1r de batxillerat d'Alfinach i de cicles formatius de Virgen al Pie de la Cruz.

La pel·lícula l'hem produït en cooperativa els propis membres de l'equip tècnic i artístic i continuem treballant en la promoció en tot tipus d'actes, des de festivals a projectes educatius com este”, explica el guanyador del Goya al millor actor revelació en 2014. “En esta activitat escolar no sols expliquem als alumnes com s'ha rodat la pel·lícula, sinó també com funcionen la distribució, la importància dels ingressos a través de la venda a televisió o què és això de produir una pel·lícula amb el suport de la família, en cooperativa o a través de crowdfunding”.

L'experiència ha sigut tota una sorpresa, sobretot per a uns alumnes que en molts casos només sabien que passarien un matí de classes en el cine, encara que no imaginaven que, a més, treballarien junt amb una estrela del cine i, sobretot, de la televisió, ja que ha sigut protagonista de sèries com Al salir de clase, Gran Reserva: El origen, El comisario, Hospital Central o Gran Hotel.

Per a l'alcaldessaMerche Sanchis, que va estar present en les dos sessions, l'acord amb la càtedra de lideratge firmat a finals del passat mes d'octubre “és el principi d'un camí que recorrerem junts tots els centres educatius de la població junt amb l'ajuntament, amb l'objectiu portar als alumnes de Puçol unes activitats formatives tan atractives com assistir a projeccions i col·loquis amb estreles del cine espanyol”.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face051-cineforum-con-javier-pereira3

23 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres