“Taronges de la Xina”, la nova aposta del taller de teatre per a la Setmana de la Dona

A finals de 2013, un grup de 17 alumnes del Programa de la Dona es van llançar a l'aventura de crear una obra de teatre. L'experiència va culminar al març de 2014 amb l'estrena de Les Sirenes, ciutat de vacacions durant la Setmana de la Dona. Esta temporada el grup ha crescut, però l'objectiu és el mateix: estrenar Taronges de la Xina el 8 de març… encara que amb una dificultat afegida: és un musical en què han de cantar i ballar.

Aitor Caballer va ser el professor i director del taller de teatre i de l'obra q

ue les 17 dones, batejades com 8 Teatre, van estrenar en la sala d'actes de la Casa de Cultura, aconseguint completar l'aforament.

Reunides després de l'estrena amb la regidora Eloísa Rosa Martínez, van apostar per repetir este curs l'experiència i, a més, van decidir afegir un poc de pebre: com ja no eren novelles que es pujaven per primera vegada a l'escenari ara volien provar amb un musical.

I des d'octubre 8 Teatre està assajant. Primer amb una xicoteta peça que van interpretar en l'acte oficial del Dia Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre. Després ja ficades de ple en la creació del text per a la seua nova obra.

I a mitjan gener han començat els assajos de Taronges de la Xina, el nou projecte de les xiques de 8 Teatre, esta vegada capitanejades per Ángel Crespo, encara que el director de la seua primera obra, Aitor Caballer, sempre que pot deixa caure per la Casa de Cultura per a tirar-los una mà.

En esta ocasió la història gira entorn d'un magatzem de taronges al capdavant del qual hi ha una cap dèspota amb una filla somiadora que, lògicament, és amiga de les treballadores. Però la gran novetat és que no és una obra dramàtica, sinó un musical en què les protagonistes cantaran i ballaran.

Al desembre van dissenyar el pla general de l'obra, al gener han començat a assajar en la Casa de Cultura un matí a la setmana, al febrer s'intensifiquen els assajos amb dos dies a la setmana i la primera setmana de març, dins de la programació cultural entorn del Dia Internacional de la Dona, Taronges de la Xina intentarà repetir l'èxit de 8 Teatre del passat any i penjar el cartell de “No hi ha bitllets”.

Les dames del teatre tornen amb força.

Informa: Sabín |Fotos: Aitor Caballer

fotos face059-ensayos-teatro-5

23 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres