L'escriptor i poeta Manel Alonso acudix al crowdfunding per a editar un CD amb els seus poemes interpretats per cantants valencians

Mentres escriu els últims textos per al llibre Puçol en la memòria, que arreplega la primera part de la història de Puçol en el segle XX, Manel Alonso ja ha posat en marxa el seu nou desafiament: té 40 dies per a aconseguir per mitjà de crowdfunding els diners necessaris per a editar un CD en el que distints solistes i grups valencians interpreten 16 poemes del narrador, articulista i poeta nascut a Puçol. Ell mateix ens conta la nova aventura.

Busquem recolzamentx per tal de convertir en realitat un nou projecte en el qual m'acabe d'embarcar. Es tracta de la gravació i edició d'un recull de setze poemes meus musicats per diferents grups i solistes com ara Carles Pastor, Gent del desert, Rafael Estrada, Tàpera, Carles Enguix, Rubén Durà, Martíllopis, Doctor Dropo, Tiko Esteve, Juanen Carreres, Lluís Vicent,  i en el que també participaran fent duet altres com ara Miquel Gil, i que portarà per títol Després vingué la música.

Per a finançar-lo hem obert a la plataforma Verkami un espai on podràs fer la teua aportació econòmica a canvi d'una recompensa i convertir-te en un dels mecenes. Ací tens l'enllaç: http://www.verkami.com/projects/10827-despres-vingue-la-musica

Degut a la situació de la industria musical i en general de l’economia les vies de finançament dels discs han canviat. Per tal de posar en marxa el projecte necessite la vostra ajuda i a un mateix temps que vosaltres també formeu part del projecte mitjançant el denominat crowdfunding.

El crowdfunding consisteix en un mètode de finançament en el qual les persones que estan interessades en un projecte (mecenes), fan una sèrie d’aportacions econòmiques per poder assolir el cost del mateix a canvi de recompenses.

És una relació directa entre l’artista i el seu públic, en la qual l’artista pot aconseguir el suport econòmic necessari mitjançant petites aportacions, i a canvi li lliura al mecenes una recompensa proporcional a l’aportació econòmica que ha realitzat.

Formar part del projecte és molt senzill, imagina que un amic teu t’ha convidat a la seua festa d’aniversari. T’ho estàs imaginant? En aquest moment la resta dels amics parleu per comprar-li un regal i quan ho heu decidit, cadascun de vosaltres fa una aportació econòmica per aconseguir aquest objectiu, que és el regal. Vas a la festa i... a gaudir amb tot que l’amfitrió us ofereix com a menjar i beguda.

En el cas del meu projecte de disc, és el mateix: per aconseguir-ho, es fa un pressupost del que costarà i es fixa un objectiu econòmic. Amb aquesta quantitat fixada cada un fa una aportació econòmica d’acord a les seues possibilitats. I si s’aconsegueix arribar a l’objectiu fixat, el disc es pot acabar de gravar i vosaltres obteniu una sèrie de recompenses.

Si no s’aconsegueix arribar a aquest objectiu econòmic en 40 dies, la vostra aportació es retorna íntegrament sense cap tipus de cost addicional, però la llàstima és que el disc no podrà eixir al carrer.

Segons la quantitat econòmica d’aportacions tindràs una sèrie de recompenses, que van des delCD, diversosllibres de Manel Alonso, fins asamarretesiCDsdels cantautors i músics participants.

També estaràs informat setmanalment sobre com va avançant el projecte i podràs preguntar el que vulguis en cada moment. Tot es farà d'una manera transparent.

Absolutament tot, tot, tot, els diners que aporteu, serà utilitzat per a la gravació del disc i les despeses que això comporta, que són: lloguer d'estudi de gravació (Metrònom), barreja i masterització dels temes, fabricació dels CD, llicències del CD, comissions de plataforma, bancs i impostos, despeses d’enviament de recompenses i merchandaising.

En cas que s'aconsegisca més diners dels que havia pressupostat, aquests diners els utilitzarem exclusivament en coses que tinguin a veure amb el disc com a promoció en premsa, ràdio, TV, enregistrament de videoclip…

Més información: http://www.verkami.com/projects/10827-despres-vingue-la-musica

Informa: Manel Alonso | Fotos: Sabín

054-manel-alonso-2

21 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres