Altres 70 agricultors és formen a Puçol per a treballar amb productes fitosanitaris

Del 19 al 29 de gener s'impartix en l'Espai Jove el curs per a obtindre el carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris, nivell avançat, en el que s'han matriculat 70 agricultors de Puçol i altres pobles de l’Horta Nord i el Camp de Morvedre. Per a complir amb l'exigent normativa europea, a mes de la formació teòrica, els alumnes realitzaran pràctiques l'últim dia de classe.

La seguretat en el camp preocupa cada vegada mes a Europa, d'ací que els exigències per a poder treballar amb determinats productes seguixen cada any majors. Per a poder formar els agricultors en una dels matèries amb major demanda —el maneig de productes fitosanitaris— és va organitzar en La Barraca la passada primavera un primer curs en què van participar 80 agricultors.

L'èxit de la proposta ha animat a l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) a realitzar una segona edició ampliada, esta vegada en l'Espai Jove i amb 70 nous alumnes disposats a complir els requisits establits per al camp a tres nivells: Comunitat Valenciana, Espanya i Europa.

Cada dia, un expert en una matèria és qui impartix el curs, el que unit a la formació pràctica capacitarà a estos agricultors valencians per a complir tots els requisits per a treballar amb productes el maneig dels quals és delicat i exigix a mes un seriosos control per al reciclatge dels envasos i el seu ús prop de séquies de reg, entre altres tems que s'estudiaran en el curs.

José Francisco Sales és el professor del primer dia i s'ocupa de la part mes oficial, de la reglamentació, amb l'objectiu que els agricultors “sàpien els seues obligacions per a no tindre cap problema legal amb la maquinària a utilitzar, els mesures de control, la normativa vigent… Estem parlant d'una formació obligada per a qualsevol persona que manege productes fitosanitaris”.

Després d'ell els encarregats d'impartir cada dia els classes son: Frederic Martínez, a càrrec de la gestió integrada dels òmpligues; José Luis Quiles, expert en la identificació i interpretació dels etiquetes, així com en la perillositat dels productes per a la salut dels persones; Raquel Martínez, a càrrec dels cingles d'estos productes per al medi ambient si no és prenen els mesures oportunes; i, finalment, Sergio Navarro, encarregat dels equips d'aplicació i el seu adequat manteniment.

Bona part de l'èxit d'estos els dos cursos impartits en este últim any és deu al treball que realitza AVA, el responsable dels quals a nivell local, Vicente Moret, és mostra especialment satisfet de que “Puçol s'haja convertit en el centre formatiu per als agricultors dels dos confines contigus. Això demostra que estem fent els cuses be”.

Durant la presentació del curs, el regidor d'agricultura Salvador Almenara ha valorat la importància de tindre 70 alumnes i els ha invitat a participar en la jornada que paral·lelament està organitzant la cooperativa Copuzol per al dimarts 27 de gener, també centrada en els noves normatives europetes en matèria fitosanitària.

Un total de 150 agricultors preparats per a treballar amb productes fitosanitaris en a penes huit mesos: el camp valencià és modernitza i és posa a nivell europeu.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

044-curso-fitosanitarios-5

20 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres