Nou curs agrícola per a obtindre el títol d'usuari professional de productes fitosanitaris

Al maig passat, 80 agricultors de Puçol i altres poblacions pròximes van realitzar un curs d'usuari de productes fitosanitaris. Després de l'èxit de la proposta, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) i l'Ajuntament de Puçol organitzen este mes de gener un nou curs, esta vegada d'usuari professional, junt amb una jornada per a renovar el carnet aquells que ja el tenen a punt de caducar.

L'opinió general després del curs celebrat entre abril i maig del passat any no podia ser més favorable: no sols s'adequaven els agricultors a la nova normativa europea, sinó que començaven a pensar d'una altra forma a l'hora de formar-se.

“Realment el balanç no pot ser més positiu, de fet si haguérem tingut més places s'haurien cobert”, apuntaSalvador Almenara, regidor d'agricultura. “Però més enllà del curs en si mateix, el més important és que ha contribuït a canviar la mentalitat d'un sector que no havia pres mesures fins ara i en estos moments està conscienciat de que fa falta la formació, no sols perquè obligue la llei, sinó perquè o som respectuosos amb el nostre medi ambient o ens quedem sense ell”.

El curs de la passada primavera va constar de diverses sessions teòriques en La Barraca i un dia final de pràctiques en un hort de tarongers. La fórmula es repetix en este nou curs d'usuari qualificat de productes fitosanitaris, que s'impartix els dies 19, 21, 26 i 28 de gener a la vesprada en l'Espai Jove.

“A més, hem reservat el matí del dia 29 per a realitzar pràctiques en un camp del terme municipal”, explica Juan Carlos Piñol, un dels coordinadors del curs. “Volem que els agricultors prenguen contacte directe amb la maquinària i els productes que hauran d'utilitzar en el futur, per la qual cosa una jornada de pràctiques és imprescindible”.

Per als socis d'AVA el curs té un cost de 120 euros, encara que la matrícula està oberta a qualsevol altre agricultor de Puçol o els pobles pròxims al preu de 150 euros. Això sí, les places són limitades, per la qual cosa no convé retardar la inscripció, que es pot realitzar en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'ajuntament o contactant amb Vicente Moret (687 728 918), Juanma Torres (607 721 292) o Carlos Marsaga (639 675 524).

Paral·lelament, AVA i l'ajuntament han organitzat una jornada per a la renovació del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris, “una tasca que cal realitzar quan s'han complit deu anys del carnet”, recorda el regidor.

La renovació es realitza en una sola jornada, el dimecres 4 de febrer a la vesprada en l'Espai Jove, amb una classe teòrica i un test final. Les places també són limitades.

Informa i fotos: Sabín 

021-Practicas plaguicidas 1

12 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres