Rècord de públic i de participants en una cavalcada espectacular per a acompanyar els reis mags

Els reis mags van recórrer els carrers de Puçol i no precisament sols: si el públic dificultava el pas de les carrosses en alguna zones, com l'avinguda València, també estes eren molt més nombroses que en edicions anteriors: les falles, el club de gimnàstica rítmica, l'associació de comerciants i els festers van acompanyar a l'Agrupació de Penyes en una cavalcada espectacular… sense oblidar als que s'ocupen de la seguretat i la neteja, el treball dels quals és vital.

L'Agrupació de Penyes és la responsable des de fa molts anys d'organitzar una sèrie d'esdeveniments festius en la població. Van nàixer per a acompanyar la baixada de caixons del 7 de setembre, dia gran del bou a Puçol, però amb el pas del temps la seua activitat ha anat diversificant-se.

Prompte van nàixer les festes de les penyes que, encara que han canviat a vegades de data, s'han estabilitzat com la gran jornada festiva de mitjan d'octubre. També van adquirir a finals del segle passat la responsabilitat de contactar amb els patges reials per a vindre a arreplegar les cartes a finals de desembre i amb ses majestats per a la cavalcada del 5 de gener. Després va vindre la Ruta de la Tapa durant les festes de setembre… i qualsevol sap el que poden muntar cada any estos consumats creadors d'esdeveniments.

El que sí que tenen clar els veïns de Puçol és que si estan les penyes, la festa serà divertida, per a tots els públics i amb àmplia participació.

Per això, no és estrany que cada any se sumen nous col·lectius als seus actes, com la cavalcada de reis patrocinada per la Regidoria de Joventut de l'ajuntament, que enguany ha comptat amb la participació per primera vegada d'ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol), junt amb la falles Hostalets, Molí de Vent, l'Antiga Muralla i La Marjal, a més de col·lectius fixos en este tipus d'esdeveniments, com les xiques de gimnàstica rítmica o els festers de cada any.

Junts han recorregut les avinguda Molí de Vent i València i gran part del nucli antic, per a finalitzar el seu recorregut en la plaça del País Valencià, on els més menuts han pogut posar amb Melcior, Gaspar i Baltasar… i alguns fins a rebre algun regal sorpresa que s'ha avançat a la nit màgica.

Mentres uns disfrutaven, altres treballaven perquè tot anara sobre rodes. Així, la Policia Local era l'encarregada de regular el trànsit, a més de precedir i tancar la llarga comitiva. Per dins, eren els voluntaris de Protecció Civil els que s'encarregaven d'organitzar als veïns, sobretot als més xicotets, a vegades tan pendents d'arreplegar donetals del sòl que no són conscients que les carrosses continuen avançant.

Després d'ells, la Brigada Municipal d'Obres i Servicis, amb un altre d'eixos treballs en què quasi ningú es fixa, però imprescindible perquè els carrers tinguen un aspecte impecable a penes una hora després d'haver sigut invadides pel confeti i la gran quantitat de veïns que s'amuntonava en els carrers, sobretot en les dos avingudes i en la plaça. Ningú volia perdre's la primera festa per als peques de l'any.

Ja el déiem, si les penyes estan per mig, la festa està garantida.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos facefotos face

fotos face

023-cabalgata-reyes-4

07 Gener 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres