L'exercici físic ajuda als malalts d'osteoporosi i osteopenia

Un programa d'exercici dissenyat per a pacients amb osteoporosi i osteopenia pot disminuir el dolor i millorar la qualitat de vida. El projecte ha sigut desenrotllat per la doctora María José Ponce al llarg de 9 mesos amb un grup de 84 pacients en Puçol.

La doctora en Fisioteràpia María José Ponce agraïx a l'Ajuntament de Puçol haver facilitat les instal·lacions de l'Espai Social dels Majorsper a realitzar el programa d'exercicis de l'estudi, i els metges dels centres de salut de Puçol i Sagunt, haver-li enviat pacients, i, sobretot, a aquelles persones que van decidir participar voluntàriament en el projecte, ja que sense elles, no haguera sigut possible la realització d'esta Tesi Doctoral.

L'estudi es va realitzar en l'Espai Social dels Majors durant 9 mesos, amb 84 pacients entre 50 i 83 anys, la mitat en el grup experimental i la resta en el control.

El grup experimental realitzava exercicis supervisats per la fisioterapeuta, en els que es va mesurar el dolor, la qualitat de vida, l'assistència i la satisfacció amb el servici. Amb els resultats després de realitzar les proves, s'observa com disminuïx el seu dolor i millora la seua qualitat de vida

Conclusió, la realització d'un programa d'exercici físic específic per a pacients amb osteoporosi i osteopenia, supervisat per un fisioterapeuta, disminuïx el dolor i millora la qualitat de vida dels participants.

Informa: Chaima Samah |Foto: Sergio Maestro

1148-enfermos crohn-3

30 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres