L'ascens a 1a divisió de Tripuçol ha vingut acompanyat de multitud de medalles enguany

Tripuçol tanca l'any rebent els últims reconeixements per la temporada 2014 en les diverses gales que la Federació Valenciana de Triatló celebra per a homenatjar els seus esportistes més destacats. Premis de la federació per als escolars i també per als adults i veterans. Ha sigut el gran any tripu… i la festa promet continuar. Enhorabona.

 

En la primera d'elles, celebrada a Guadassuar es feia un reconeixement als millors esportistes escolars i, com no podia ser de cap altra manera, Tripuçol, una de les escoles més destacades de la comunitat, tenia diversos triatletes entre els premiats.

En el rànquing de proves provincials, Lydia Cubas com 2a infantil i Eric Soriano com líder cadet eren els representants tripus; mentres que en categoria autonòmica era Lourdes Novella la que es col·locava 3a infantil i Jorge Lagoa líder dels triatletes de tota la Comunitat Valenciana.

Mentres que la gala centrada en la temporada d'adults es va celebrar en el saló d'actes de Llevant TV on Tripuçol rebia el trofeu com 2n millor equip femení i 4t masculí de la temporada, mentres que una altra vegada Jorge Lagoa era homenatjat per ser un dels membres de la Selecció Valenciana campiona d'Espanya en edat escolar, campionat celebrat en Allariz (Galícia).

Es tracta d'un merescut homenatge perque la temporada de Jorge Lagoa es pot considerar d'excel·lent ja que a estos èxits cal afegir els aconseguits en conjunt per la resta de cadets tripus, començant pel subcampionat d'Espanya per equips de duatlón, el també subcampionat per equips en triatló cross i el tercer lloc en Copa del Rei escolar, bronze que també van aconseguir les xiques tripus.

Però no sols l'escola ha realitzat una temporada infestada d'èxits (cal afegir innumerables podis en proves autonòmiques) sinó que els més majors també han defés els colors del Tripuçol, portant-los moltes vegades al màxim alt.

Diversos veterans van aconseguir multitud de medalles en campionats nacionals o autonòmics, destacant la gran temporada del nostre entrenador Jesús Jiménez, amb les seues 3 medalles de plata en diversos campionats d'Espanya; Begoña Alfonso, amb una altra plata en duatlón; i el doblet amb or i plata de Guillermo Collado en triatló i duatlón cross.

Modalitat esta la del cross que ens ha brindat moltes alegries esta temporada perque del Campionat d'Espanya, a més de la plata per als cadets, vam portar dos ors, els d'Almudena Asensi i Estanis Llácer; a tots ells cal sumar tres medalles en el Campionat Autonòmic i diversos podis de Roberto Garijo en proves per la Comunitat

En estos campionats autonòmics també esta temporada el tripu ha dictat la seua llei, aconseguint ni més ni menys que 5 medalles en el de Duatlón Esprint; 2 en el Du Curt; 7 medalles en el de Triatló, a banda de l'or per equips masculí i la plata femenina; i en Duatlón contrarreloj per equips sengles tercers llocs tant xiques com xics.

També destacar la irrupció de gent nova en Campionats d'Espanya Elit, perque enguany han debutat Xavi Munera i Jose Pamblanco, a banda de la consolidació d'Estanis, Carmen Naturil, Alberto i Vicente Pamblanco, este  últim també tancant una bona temporada amb la seua victòria en Navaixes, el seu tercer lloc en Tudela (Navarra) i el 9é en el Campionat d'Espanya Universitari.

No podíem faltar al Mundial de Duatlón celebrat a Espanya, en la ciutat de Pontevedra, on Alberto Pamblanco, Carmen Naturil i Begoña Alfonso van obtindre 3 places en el top10, amb el seu 7m, 5t'i 7m lloc en les seues respectives categories.

Finalment, destacar també el nostre company Juanjo López El Peño que hi ha convertit en el primer amputat espanyol a acabar un marató, després de creuar la meta de la passada Marató de València.

Però sens dubte el gran èxit de la temporada va ser l'ascens a 1a  divisió, aconseguit a Santander el passat 27 de setembre, i que una vegada més van aconseguir tant xics com xiques, ja que en este club els èxits mai vénen sols.

#vamostripus @tripuzol

Informa: Jesús Jiménez |Fotos: Tripuçol

1180-tripuzol-en-santander-3

30 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres