Els veïns de Puçol aporten 3.000 quilos d'aliments en la campanya del pot de Càritas

La vesprada del dissabte 13 de desembre es va celebrar la campanya del pot de Càritas, en la que participen cada any els dos centres de júniors, Apocalipsi i Caminar, junt amb Mans Unides, el grup de confirmació d'enguany i les dones de Càritas, a més de veïns que es van acostar directament a entregar els seus productes no peribles. En total, entorn de 3.000 quilos que es distribuiran els dijous a la vesprada en l'economat de Càritas.

Encara que també es realitza en els col·legis durant la setmana, és el dissabte a la vesprada quan es concentra la campanya del pot, que compta amb els monitors i els alumnes dels júniors de les parròquies Santa Marta i els Sants Joans com el seu valor més efectiu: en xicotets grups recorren totes les vivendes dels carrers que els han sigut assignades, demanant una xicoteta ajuda.

I quasi sempre tenen èxit: llandes de conserves, botelles o bricks de llet, sucs, cigrons, llentilles, fesols, pasta de distints tipus… tot allò que no siga perible és ben acollit per les dones que s'ocupen d'organitzar-ho tot en una vesprada maratoniana en l'economat de Càritas.

Al final d'una vesprada frenètica, les estanteries —quasi sempre necessitades de més productes— presenten un aspecte esperançador: gràcies a esta lliçó de solidaritat, un any més es podrà tirar una mà així de gran als que més ho necessiten, no sols amb aliments bàsics, també amb productes d'higiene i neteja i inclús amb roba de segona mà.

Els productes es repartixen els dijous a la vesprada, de 16.30 a 18.30 hores, en l'economat de Càritas, situat en l'edifici de l'antic centre d'acollida, enfront del quarter de la Guàrdia Civil. I cada setmana hi ha cues de veïns.

Encara que no acaben ací les iniciatives: en Nadal ja hi ha prevista una campanya del joguet de Càritas, perquè cap xiquet es quede en estes dates sense el seu regal.

I novament els veïns de Puçol respondran amb una altra lliçó de solidaritat. Segur.

Informa i fotos: Sabín

 

fotos face

1142-bote-de-caritas-5

14 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres