La nostra cuina (38): Canelons d'espinacs i formatge (2)

Per a la realització d'esta recepta, utilitze la beixamel que ma mare ha fet sempre i sincerament crec que és millor. Vos explique un poc la diferència: molts cuiners quan fan la beixamel, per a espessir la llet, utilitzen farina (de blat), la torren un poc i, després remouen la farina amb la llet fins que els espessix. Però ma mare diu que eixa beixamel és molt “basta” ella utilitza farina de dacsa (Maizena, per a aclarir-nos) perquè queda molt més “fina”, també té altres truquets que ara vos ensenye.

 

Ja sense més preàmbuls, la recepta:

Ingredients:

—300 gr. d'espinacs (Una bossa)

—4 cullerades de pinyons

—3-4 dents d'all

—300 gr de formatge en crema, tipus Philadelfia

—Canelons (una caixa de 20)

—Oli d'oliva

Sal

—Pebre

—Anou moscada

—1/2 litres de llet

—30 grams de Maizena

—Un poc de ceba

—Un poc de mantega

993-canelones-espinacas-2

Elaboració:

Com podeu imaginar, este plat té diversos passos en la seua preparació. Tenim la preparació de les plaques, la beixamel i el farciment del caneló.

Jo la primera cosa que faig és posar a remull en un bol gran, en aigua temperada les plaques dels canelons, amb atenció, una a una perquè no se'ns apeguen, removent de tant en tant. Quan les plaques estiguen blanes i no s'apeguen, és el moment de traure-les i estendre-les en un drap net, però atenció que no s'assequen molt. Normalment el fabricant dels canelons recomana posar aigua bullint i tindre'ls uns 10 minuts, però ma mare diu que així es trenquen totes les plaques, per tant jo....els pose a remull.

Ara començarem a preparar el farciment, per a això, en una paella sense oli, torrem els pinyons —amb molta atenció que no se'ns cremen— i els reservem. A continuació posem un bon doll d'oli en la paella, tallem els alls i els sofreímos, també els apartem i reservem. En eixa paella, posarem els espinacs ben nets, i les deixem uns minuts, fins que perden l'aigua. Quan ja estan, les posem en un colador per a eliminar l'aigua restant. Ara posarem en la picadora els pinyons i els alls, piquem un poc, afegim els espinacs i piquem, finalment afegim el formatge en crema i mesclem bé. Finalment queda com una pasta d'un color molt agradable.

Comencem a omplir els canelons amb una cullera, posarem la junta sempre davall, perquè no se'ns deformen. Prèviament, la font que anem a introduir en el forn, la untarem amb un poc de mantega perquè no se'ns apeguen.

Finalment, només ens falta la beixamel. Per a això, en una paella posarem un dollet d'oli, i sofregirem la ceba  (tallada a gallons grans ja que després la retirarem, la usem només per a donar-li sabor a la beixamel) quan tinga prou color, la retirem de la paella i posem l'1/2 l. De llet menys un poc. Deixem que es vaja calfant, afegim un poc de sal, pebre i anou moscada al nostre gust. La llet que hem reservat, la mesclem bé amb la Maizena, sense que queden grums. Quan la llet de la paella comence a bullir, li afegim la resta i removem sense parar, comença a espessir immediatament, quan tinga la consistència que ens agrada, retirem del foc. I ja ho tenim.

El pas definitiu que ens queda és, abocar la beixamel per damunt dels canelons i al forn. Amb el forn precalfat, a 180-200ºC uns 30 minuts, depén del forn.

Si vols publicar qualsevol recepta posa't en contacte amb el Departament de Comunicació o amb Charo Palamós en estes adreces:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu i fotos: Charo Palamós Durbá

993-canelones-espinacas-1

quepaso portada 1

Altres