American School of València acull una simulació acadèmica del funcionament de les Nacions Unides

Alumnes de quatre col·legis internacionals han assistit este cap de setmana a la conferència VALMUN 2014, una simulació acadèmica del funcionament de les Nacions Unides. L'activitat estava organitzada pel col·legi American School of València i ha reunit a més de cent alumnes de secundària de València, Madrid i Porto que han debatut i elaborat resolucions sobre desenrotllament sostenible, accés a la salut i l'educació, la situació actual en Ucrania i Iraq o l'impacte de les noves tecnologies en la seguretat mundial.

Com altres conferències MUN (Model United Nations), VALMUN té com a objectiu millorar el coneixement sobre les relacions internacionals i la diplomàcia. Per a això, els estudiants assumixen el paper de delegats diplomàtics i durant la conferència debaten i negocien resolucions sobre problemes concrets presents en l'agenda de les Nacions Unides. La participació en VALMUN millora les seues habilitats d'investigació i les seues habilitats de comunicació oral en anglés, una de les sis llengües oficials de l'ONU.

El principal tema de debat de VALMUN 2014 hi ha sigut la situació dels Drets Humans en Orient Mitjà i a Àfrica a través de quatre comissions diferents en què s'han debatut resolucions sobre desenrotllament sostenible, accés segur a l'aigua potable o la situació dels refugiats en Orient Mitjà arran dels conflictes en Siria i Iraq, entre altres assumptes.

La cerimònia inaugural, celebrada el dissabte 22 de novembre, va comptar amb l'assistència d'Ismet Traljic, Cap de Servici de la Base de Suport de les Nacions Unides a València. El diumenge 23 al matí les quatre delegacions van visitar esta instal·lació internacional que recolza tècnicament les comunicacions de les missions de l'ONU en el món.

Informa: Carlos Minuesa |Fotos: American School of València

fotos face

1106-american-school-2

 

04 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres