“El secret en l'interior” i “Patriota” guanyen el concurs de truites de l'associació extremenya

Dissabte passat, 29 de novembre, es va celebrar en l'Espai Social La Barraca una nova edició del concurs gastronòmic amb què els extremenys despedixen la temporada, amb la participació de 30 truites amb un aspecte del més variat i un sabor en ocasions difícil de definir. Els guanyadors van ser: millor sabor, la truita El secret en l'interior de Loli López; i millor presentació, la truita de Pedro Gómez, titulada Patriota.

A finals del segle passat, la Asociación Extremeña l'Horta Nord va començar a demostrar la seua capacitat per a organitzar activitats lúdiques, festives i, sobretot, gastronòmiques. D'entre totes les seues propostes anuals, una s'ha convertit en una cita obligada: el concurs de la truita.

La recepta màgica és senzilla: l'últim dissabte de novembre, en l'Espai Social La Barraca, a partir de les 21 hores es rep els participants amb la seua truita; mitja hora després, arriba el torn del jurat, que té la dura tasca de tastar i avaluar totes les presentades (en esta edició 30 suculentes truites); minuts després, l'entrega de premis; i, per a finalitzar, el públic també té veu… i vot, perquè és l'únic certamen en què tots els assistents disfruten a fons dels participants, és a dir, les truites.

Enguany van assitir entorn de 60 persones disposades a degustar les 30 varietats que van concursar; això sí, després d'haver assistit impacients a la minuciosa comprovació de l'aspecte i el sabor per part d'un jugat format pels regidors José Vicente Martí, Pilar Millán i Josep Mª Esteve al costat de l'alcaldessa Merche Sanchis.

Després de tastar-les totes, el veredicte per unanimitat va establir com a guanyadors: millor sabor, la truita núm. 26, titulada El secret en l'interior de Loli López; i millor presentació, per a la truita núm. 6, de Pedro Gómez, que portava per nom Patriota.

Una vegada realitzada l'entrega de premis, com en Fuenteovejuna, tots a una… degustació oberta a els assistents no sols de les truites participants, sinó també d'aperitius extremenys regats amb el típic vi de pitarra.

I és que en este concurs ben podria dir-se que tots són guanyadors i l'important és participar. Els extremenys continuen donant lliçons sobre com organitzar celebracions gastronòmiques.

Informen: Agustí Baena i Sabín | Fotos: Agustí Baena

fotos face

1104-tortilla-3

03 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres