Francisco Brunet, Javi Sebastiá i Albert de Juan guanyen el desé concurs de foto taurina

Formant part de la programació de les Jornades Taurines Vila de Puçol, el divendres 28 de novembre es va realitzar l'entrega de premis del desé Concurs de Fotografia Taurina, que enguany ha batut el rècord de participants, amb 212 originals, i es consolida com una de les propostes amb major participació de Puçol, cultura de bou, la marca davall la qual s'engloben les activitats taurines de la població.

Els dies 27 i 28 de novembre s'han celebrat les XII Jornades Taurines Vila de Puçol, que enguany han començat amb la inauguració de l'exposició de les 42 fotos finalistes del concurs en l'Espai Social La Barraca. Eixe mateix dia, el dijous, es va completar amb una tertúlia taurina amb la presència de Vicente Ruiz El Soro i Rafael de Foios.

El divendres, nova tertúlia en La Barraca, en esta ocasió amb el ramader Germà Vidal i, per a tancar la vetlada, el sopar i la gala d'entrega de premis, estos dos en el restaurant Puçol.

En primer lloc, es va projectar un vídeo amb les 42 fotos finalistes, per a refrescar la memòria al públic, vídeo que compta amb una banda sonora original composta per Paco Costa convertida ja en la sintonia oficial del certamen de fotos.

L'alcaldessa Merche Sanchis, el director general de desenrotllament autonòmic Javier Montero i el regidor de festejos taurins Salvador Almenara van ser els encarregats d'entregar el premi del públic a Autoquitada de Francesc Brunet, el premi de la categoria A, centrada a Puçol, a Envestida de Javi Sebastiá i el premi de la categoria B, resta del món, a Pobre de mi d'Albert de Juan.

La gran aposta del desé aniversari hi ha sigut ampliar el termini de participació des de gener fins a finals d'octubre: deu mesos durant els quals les fotos s'han anat publicant en el Facebook del concurs, de forma que els veïns podien disfrutar de les imatges des del primer dia.

L'any passat la gran espenta del concurs el va proporcionar crear una pàgina en Facebook per a anar exhibint les fotos des de juny fins a octubre. Enguany hem ampliat el termini i des dels bous de Sant Antoni, al gener, ja s'han publicat fotos”, recorda Salvador Almenara. “Açò ha permés pràcticament duplicar el nombre de participants de l'any 2013, en el que vam rebre 107 fotos, mentre enguany hem aconseguit 212, amb un bon nivell, sobretot en la secció de la resta del món”.

Per a l'any pròxim hi haurà xicotets ajustos en les bases, però els criteris bàsics continuaran sent els mateixos, ja que el concurs s'ha convertit en un dels projectes més atractius de la programació anual de Puçol, cultura de bou.

De fet el propi jurat del concurs va destacar en la seua acta eixa amplitud de mires a l'hora d'elegir les 42 fotos finalistes: “este concurs té sobretot una funció de promoció de Puçol, cultura de bou, una marca creada per l'ajuntament i les comissions locals per a promocionar tot el que gira entorn dels festejos taurins: xarrades, exposicions o el propi concurs de fotos… Seguint eixe criteri el comité de selecció no sols valora la qualitat tècnica de les fotografies presentades, sinó també el moment que arrepleguen, l'interés del que mostren, la participació de veïns o la imatge que transmeten de la festa. En definitiva, no sols la tècnica, també l'ànima de cada foto”.

Tant el vídeo amb les finalistes com les fotos guanyadores ja els pots disfrutar en el Facebook del Concurs de Foto Taurina Vila de Puçol… i a partir de gener, ja pots enviar els teus originals per a l'onzena edició.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

1084-premio-A-envestida

 

01 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres