El 25 de novembre, no més silenci: veïns i associacions contra la violència masclista

Davall l'eslògan Trenca el teu silenci, hi ha eixida, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere comptarà un any més amb la participació de col·lectius i institucions locals que s'unixen per a dir no al masclisme per mitjà de la lectura de manifestos, una dramatització, dos pancartes i una obra de teatre, tot això el 25-N a les 13 hores en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament.

Una pancarta situada en el balcó de l'ajuntament, amb l'eslògan de la campanya, Trenca el teu silenci, hi ha eixida, servirà de fons a les intervencions dels polítics locals, l'Escola Permanent d'Adults, els alumnes i professors de l'institut, els alumnes del Taller de Rehabilitació Psicosocial, el Col·lectiu de Dones de Puçol, les alumnes del Programa de la Dona i tots els veïns que desitgen sumar-se a l'acte oficial, el dimarts 25 de novembre a les 13 hores.

Després de la benvinguda de l'alcaldessa Merche Sanchis, serà la regidora de la dona, Eloísa Rosa, l'encarregada de llegir el manifest oficial i de presentar a cada un dels col·lectius que se sumen a esta jornada en contra del silenci.

Excepte canvis d'última hora, nou alumnes de l'Escola Permanent d'Adults realitzaran una performance acompanyats de màscares que parlen de la violència.

Els alumnes de l'institut, a més de les lectures, també portaran acompanyament, en este cas una pancarta, com ja ha succeït en anys anteriors.

La intervenció dels cinc alumnes del Taller de Rehabilitació Psicosocial també consistirà en la lectura d'uns textos.

Igual que les veïnes que representen al Col·lectiu de Dones de Puçol, encara que en este cas el text és original de les pròpies participants, escrit per elles per a este acte.

L'últim a intervindre, amb una altra peça original concebuda per a esta manifestació, serà el grup de teatre del Programa de la Dona, que ja va triomfar al març passat amb una obra en la Casa de Cultura i que este nou curs s'ha proposat realitzar dos activitats: una al novembre i una altra al març del 2015.

La primera d'elles, el 25 de novembre, és una xicoteta actuació en què reflexionarem sobre el bé i el mal”, explica Ángel Crespo, el professor del curs. “Dones de dol, amb el negre com a símbol de la repressió que patixen, enfront del blanc que suposa l'alliberament d'eixes repressions, tot això contat a través de l'expressió corporal i de la música”.

Un treball que comptarà a més amb el suport de la música de dos pel·lícules molt significatives: Rèquiem per un somni, de Clint Mansell, per a il·lustrar el món de la foscor; i Avatar, de James Horner, per a representar el món de la llum.

Un minut de silenci posarà el punt final a esta jornada en què veïns i col·lectius locals trenquen el seu silenci i busquen junts una eixida a la violència contra la dona.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Ángel Crespo

1056-ensayo-teatro-25-n

20 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres