Campionat d'Espanya: 2.000 jugadors, 400 equips i un guanyador… l'Associació de Dards Puçol

Després de ser subcampions a l'octubre al Campionat d'Espanya de Dards 501, al novembre l'Associació de Dards Puçol s'ha proclamat campiona d'Espanya de Criquet FEDE (Federació Espanyola de Dards Electrònics) en un torneig celebrat a Santiago de Compostel·la amb 400 equips i 2.000 jugadors… i ja preparen el seu europeu a Croàcia i el seu quint mundial en Les Vegas.

El 12 de novembre, cinc jugadors eixien de Puçol cap a Galícia per a disputar el Campionat d'Espanya de Criquet FEDE: Juan Huertas, Thais Martínez, José Luis García Pitarch, Vicente García i José Huertas. Faltava u, Hugo Anchel, potser el seu jugador en més en forma en este moment, però tenia un motiu justificat per a quedar-se ací: la seua dona acabava de posar-se de part.

Perdre el teu millor jugador pot ser una cosa fonamental per al resultat final de qualsevol equip, sobretot si eres dels grans. Però l'Associació de Dards Puçol és un equip xicotet, modest, que fa uns mesos ni tenia local fix per a disputar les seues partides… així que quedar-se sense la seua estrela és una menudesa que tampoc els preocupa excessivament.

Com no eren suficients, una vegada situats en el recinte firal Amio de Santiago de Compostel·la, van haver de prendre algunes decisions, la més important renunciar als campionats per parelles i centrar-se en els individuals i en el torneig per equips.

El dissabte 15 de novembre, a les 9 del matí començaven a jugar. Amb algun piscolabis pel mitjà i, si de cas, la possibilitat d'eixir fora per a fumar-se un cigarret, els cinc van estar competint fins a les 3 de la matinada del diumenge, quan es va celebrar la final entre La Central (equip de A Corunya que, lògicament, jugava a casa) i l'Associació de Dards Puçol (que, recordem, jugava sense el seu jugador estrela).

Després de díhuit hores seguides vam eixir del recinte firal com a campions d'Espanya per equips en la categoria Criquet FEDE i això a penes un mes després d'haver guanyat a Almeria dos dels nostres jugadors, Tais i Juan, la plaça per al mundial en Les Vegas 2015, crec que pocs equips han fet això en la història dels dards en este país”, explica amb la seua diplomàcia habitual José Huertas, a què tots coneix com Il Cavaliere per eixe exquisit comportament dins i fora dels campionats.

La seua victòria els garantix la presència en el pròxim Campionat d'Europa, que se celebrarà a mitjan any que ve a Croàcia. Serà un any mogut, perquè l'associació continuarà competint a nivell provincial, autonòmic, nacional i internacional en dos fronts.

Amb este triomf ens garantim acudir a l'europeu, però amb el triomf fa un mes a Almeria també vam aconseguir plaça per al Mundial de Dards de Les Vegas, al maig del 2015, on acudirem per quinta vegada en la història de l'associació i, de fet, ja hem guanyat la medalla d'or en dos ocasions”, finalitza Il·ltre Cavaliere.

José i Juan formen un curiós tàndem amb el seu germà Dani, l'únic que no ha acudit a Santiago, encara que tornarà a incorporar-se a la competició en els pròxims tornejos. Dani Huertas és el president de l'associació i alma mater d'un grup heterogeni, però en el fons una gran família: José Luis és de Catarroja, però la seua nóvia de Puçol, i sempre ha jugat ací; Thais i Juan són parella i es passen el dia entrenant a Puçol; José i Vicente també són veïns de la localitat, com el president, i només Hugo viu a Torrent… encara que, clar, sempre està disposat a deixar-se caure pel Togabo's Circo, el nou local de l'associació.

Quan parla de l'Associació de Dards Puçol,Dani Huertas no pot contindre un somriure: durant molt de temps no han tingut local per a entrenar o disputar les competicions provincials i autonòmiques, i ara són el club amb millor palmarés, encara que, això sí, de dards, un esport desconegut per a quasi tots… excepte per a aquells que saben que Puçol compta amb dos campionats del món, un grapat de nacionals i ni se sap quants autonòmics i provincials.

Els dards continuen sent un esport poc conegut, encara que cada vegada estem rebent més suports, sobretot de xicotetes empreses que ens tiren una mà”, recorda Dani. “Ara competim a Tobago's Circo, on ja vam celebrar el nostre torneig de festes al setembre. El seu amo s'ha implicat a fons amb nosaltres, ens està ajudant i és més fàcil disputar la lliga quan tens un local ampli on jugar les teues partides”.

Amb el temps, han anat canviant els jugadors o el local, però l'objectiu continua sent sempre el mateix: donar en la diana…

I d'això saben molt en esta gran família que formen Dani, Juan, Jose, Thais, José Luis, Vicente i el flamant pare de família, Hugo Anchel.

Informa: Sabín | Fotos: Associació de Dards Puçol

1059-campeonato-espanya-dardos-3

20 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres