Apareix una tortuga, de uns 300 quilos, morta en la platja de Puçol

El dijous 13 de novembre va aparéixer morta una tortuga d'uns 300 quilos en la platja de Puçol. Per l'olor que desprenia, portava diversos dies morta. La brigada municipal la va traslladar a l'antic camp de futbol, on una unitat del Centre d'Encallaments de la Unitat de Zoologia Marina de l'Institut Cavanilles, dependent de la Universitat de València, la va arreplegar per a fer-li l'autòpsia.

Un veí va trobar la tortuga en la platja i a partir del seu avís es va posar en marxa la Brigada Municipal d'Obres i Servicis i la Policia Local. Després de contactar amb els organismes corresponents, en este cas el Centre d'Encallaments de la Universitat de València, es va traslladar la tortuga a un lloc allunyat de la platja, moment en què es va poder comprovar, pels paràsits que la cobrien, que portava morta diversos dies.

La Unitat de Zoologia Marina és un equip d'investigació de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. Les seues línies d'investigació se centren en dos aspectes: d'una banda, biologia de la conservació de mamífers i tortugues marines, i per un altre, parasitologia de vertebrats marins.

En uns dies se sabrà el resultat de l'autòpsia. De moment queda la curiositat dels veïns i les fotos d'un dels components de la brigada, que va ser precisament la persona encarregada de traslladar-la amb un vehicle municipal.

Informa: Sabín | Fotos: Juan Carlos Piñol

1049-tortuga-en-la-playa-1

19 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres