Article d’UPyD del mes d’octubre: “Transparència vs corrupció”

Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes d'octubre, titulat Transparència vs corrupció. El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Que la corrupció política es una immoralitat que està danyant la confiança del ciutadans en les institucions públiques és d’una certesa que ningú ficarà en dubte.

Que cada dia veiem que la immoralitat d'aquells que s’han apropiat de diners públics no te cap límit, tampoc  es dubtarà.

Que un escàndol desplaça a l'anterior i així es van acumulant, sense qu’els ciutadans vejam que es castigue als culpables o que aplegat el cas les penes aplicades són benèvoles amb aquells que nos han defraudat i molt estrictes pels ciutadans corrents, tampoc crec que esta opinió tinga molts contraris.

Els dos partits polítics, PPSOE ,que nos han governat en tots els anys de democràcia són els responsables de l’actual situació. Són responsables per no haver actuat amb contundència davant la corrupció, si els corruptes són de les seues files o nomenats per ells, en eixos casos es diu que s’ha esperar a qu’es pronuncie la justícia. Quant son d'altre partit de seguida demanen dimissions, però no ho apliquen per elles.

Són responsables de la falta de transparència en l'administració dels diners públics. La mancança de transparència du, directament, a la corrupció i cap dels dos partits quant han governat ha volgut fer-ne una llei. L'elaborada pel PP es una llei de transparència limitada amb tantes excepcions i paranys en la llei que de fet continuarem tenint una administració publica fosca, i els ciutadans continuarem sense saber, en què, i perquè es gasten els diners de tots.

PPSOE, s’han repartit el poder en totes les administracions, locals, autonòmiques i estatals i per això són els responsables, almenys per omissió del deure de custodiar i administrar els recursos públics de forma justa, equitativa i transparent.

Si creiem que aquells que nos han dut fins aquí , seran els que nos trauran d'estes crisis econòmica, però també crisis de ètica i valors morals, es com pensar que aquells que enfonsaren Banquia, són els mateixos que haurien de reflotar-la.

Tots dos partits duen una càrrega d'episodis de corrupció que no poden ocultar perquè en les hemeroteques figuren els casos i les llistes són llargues. Han tingut aquestos partits temps i ocasions més que sobrades per remeiar els casos de corrupció i no heu han fet, ni sembla que heu faran en endavant.

En UPyD diguem que les coses es poden fer d’un altra manera, amb participació dels ciutadans, amb transparència en les administracions i amb major justícia social.
Que les propostes de UPyD són, sols que paraules, nos diran els detractors. Però també, fets, recentment una comissió internacional sobre la transparència en els partits polítics li dona a UPyD una qualificació de 9 sobre 10, el següent tenia un 6 i PPSOE tenien entre 3 i 4 sobre 10.

9  d’octubre

Des d'aquesta plana UPyD vol fel·licitar a tots els valencians amb motiu de la celebració de la nostra festa del 9 d’octubre. Fel·licitar també a la corporació municipal pels actes programats i a la Agrupació de penyes per la seua inestimable col·laboració que li dóna a la festivitat un altra dimensió, mes lúdica i participativa.

Nomenar també el discurs institucional de la Sra. Alcaldessa que fon mesurat e integrador, fent referència a la triple condició de poder ser valencià i al temps ser també espanyols i europeus sense per això ser menys valencians. Caldria senyalar la absència de algun grup polític en els actes oficials però això és algo que haurien de explicar aquests grups als seus votants.

Una opinió de la Delegació Local d’UPyD en Puçol

07 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres