Sis projectes de cooperació internacional amb ajuda de l'Ajuntament de Puçol

José Ramón Vicente (Fundació Vicente Ferrer), Emili Sánchez (Associació civil Jarit), Ángel Marín (Manos Unidas), el pare Cristià (Mercedarios) i José Pablo Gadea (Fundació Phi) van assistir a la reunió amb l'alcaldessa Merche Sanchis i la regidora Eloísa Rosa, per a explicar els treballs desenvolupats amb el suport econòmic per a cooperació internacional de l'Ajuntament de Puçol. En la reunió no va poder estar Elisabeth Hofmann (Fundació TAI).

 L'Ajuntament de Puçol continua recolzant projectes de cooperació internacional, encara que enguany la quantitat destinada s'ha reduït respecte a anys anteriors, encara que l'esperit es manté i els resultats també: escoles, lluita contra l'explotació sexual i suport al treball són els principals focus en què se centra el treball d'estes associacions i, per tant, és el destí dels diners aportats per Puçol.

Una escola d'educació secundària per a estudiants desfavorits en Anantapur, a l'Índia, a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer; el suport a dones i jóvens de Fass, perquè treballen en empreses locals com a alternativa a l'emigració des d'Àfrica, proposta per Jarit; una escola per a 240 xiquets i xiquetes en Agorhokpo, a Ghana, construïda per Mans Unides; un centre nutricional en un orfenat de Moçambic, posat en marxa pels pares Mercedaris; la lluita contra el tràfic de sers humans i l'explotació sexual a Bangla Desh, a l'Índia, amb ajuda de Phi; i la millora de les condicions educatives en zones rurals marginades de Nepal, desenvolupada per TAI, són les propostes que han comptat enguany amb suport municipal.

Com enguany tenim menys pressupost, calia elegir entre recolzar un sol projecte amb tots els diners de la partida de cooperació internacional o repartir-lo entre els sis candidats i donar-li a cada un una part proporcional”, explica Eloísa Rosa, regidora de benestar social. “Al final hem optat per donar a cada un una ajuda que, per xicoteta que siga, sempre servix per a portar avant estos projectes”.

En concret, l'ajuntament ha aportat un 38% del que cada una de les entitats havia sol·licitat, el que suposa una inversió total de 12.880 euros en els projectes de cooperació internacional en 2014.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

918-cooperacion-3

04 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres