El 7 de novembre, Inma Burguera presenta en la Casa de Cultura el llibre “Hormiga y cigarra”, els beneficis del qual aniran destinats a l'Associació Espanyola de Mastocitosis

Hormiga y cigarra és un text escrit per José Ramón Illán Vivas, pare de Candela, una xiqueta afectada per una de les anomenades malalties rares que afecten menys d'una cada dos mil persones, i que ha sigut prologat per Vicente Del Bosc, seleccionador nacional de futbol. Un text emotiu els beneficis del qual es destinen íntegrament a lluitar contra la Mastocitosis.

La Mastocitosis pertany al grup de malalties rares, és a dir, la patixen menys d'una persona de cada dos mil. El seu nom prové dels mastòcits originats en la medul·la òssia, des d'on passen a altres teixits per a provocar al·lèrgies, inflamacions i disminució de defenses de l'organisme.

No és una malaltia contagiosa i tampoc hereditària, encara que sí que és agressiva amb els que la patixen. Externament provoca lesions en la pell, encara que també afecta altres òrgans del cos, com la medul·la òssia, els ossos, el fetge, la melsa i el tracte gastrointestinal. El que es traduïx en malestar general, bambolles, dolor de l'abdomen, diarrea, osteoporosi, dificultat de concentració…

Inma Burguera, secretària de l'Associació Espanyola de Mastocitosis, porta anys treballant perquè s'investigue a fons esta malaltia i entre les seues tasques també s'inclou la difusió de la seua existència, com la presentació d'este llibre en què una de les protagonistes, Candela, és una xiqueta que la patix.

El treball és el centre de la teua vida… Què faràs quan ja no el tingues? Este llibre ha sigut escrit pensant en eixes milers, centenars de milers de persones que viuen anteposant el seu treball a la resta de la seua vida personal. Treballes per a viure o vius per a treballar? Si ni tan sols tu el saps, ha arribat el moment de detindre't i pensar”, José Ramón Illán Vivas definix així el punt de partida del seu llibre. “Afortunadament no eres el primer ni seràs l'últim a enfrontar-te a esta situació. I en este llibre trobaràs l'exemple d'altres gents les vides i reflexions et van a ajudar. Quins errors van cometre? Què farien si pogueren tornar arrere? Tu encara estàs a temps. Ací trobaràs els camins per a eixir d'este laberint i equilibrar la teua vida professional (la formiga interna) amb la teua vida personal (la xitxarra). Aconseguiràs, d'esta manera, estar en pau amb tu mateix i ser feliç amb els altres”.

El divendres 7 de desembre, a les 19.30 hores, t'esperem en la Casa de Cultura.

Informa: Sabín | Fotos: Associació Espanyola de Mastocitosis

1008-libro-mastocitosis-1

30 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres