La prioritat de l'ajuntament és crear ocupació

La suma d'esforços del Pla d'Ocupació Conjunta i del programa municipal Puçol Emprende ha permés crear 24 llocs d'ocupació en el mes d'octubre, al mateix temps que es continua potenciant la formació d'emprenedors i es treballa per a contractar al novembre 2 alumnes del Salari Jove i 5 beques de titulats superiors.

El Pla d'Ocupació Conjunt de 2014 ha modificat l'objectiu de l'any passat, traslladant la subvenció per a contractar desocupats de l'empresa privada a l'administració pública. D'esta manera, Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament de Puçol han compartit a parts iguals el cost de contractar 10 veïns de la població: d'ells, 7 majors de 45 anys i 3 menors de 25.

Els majors de 45 anys són veïns amb càrregues familiars i parats de llarga duració, contractats 3 mesos a partir del 15 d'octubre. A ells s'unixen els menors de 25 anys, amb contracte de dos mesos des del 22 d'octubre.

Amb el nou Pla d'Ocupació Conjunt és l'ajuntament qui contracta directament, per la qual cosa hem pogut complir els objectius marcats”, explica la regidora d'ocupació, Paz Carceller. “A més, hem ampliat el nostre programa municipal Puçol Emprende, per a destinar-lo no sols a jóvens sinó també a parats de llarga duració amb càrregues familiars”.

Puçol Emprende va nàixer com un projecte per a formar jóvens, encara que enguany ha ampliat els seus beneficiaris: ara arriba a jóvens i a adults.

En el Curs de pintura i manteniment d'edificis participen 8 alumnes menors de 25 anys, amb 54 dies de formació, els 14 primers teòrics i els 40 restants pràctics, amb una beca de 400 euros. Les classes es realitzen en Mas de Mur, davall la supervisió de Pedro Sánchez, pintor que també ha sigut contractat a través del Servef com a professor del curs. A partir de novembre, s'ocuparan de la restauració de fatxades i mobiliari urbà, tant en la platja com en el poble.

La novetat d'enguany és que el curs de formació s'amplia a 4 veïns majors de 35 anys, parats de llarga duració i amb càrregues familiars, que compaginen formació i treball durant 25 hores setmanals, amb una retribució d'acord amb la seua jornada. En el projecte s'inclou a més el monitor que s'encarrega de supervisar la seua formació.

En definitiva: 10 treballadors a través del Pla d'Ocupació Conjunt i altres 12 veïns amb formació i treball, junt amb els 2 monitors, a través de Puçol Emprende. A l'octubre, l'ajuntament ha creat 24 llocs de treball.

Paral·lelament s'ha impartit el curs Aprende-Emprende, dirigit a 15 emprenedors que aspiren a posar en marxa el seu propi negoci amb la formació i l'assessorament de l'ajuntament.

A més, tenim previst per a novembre aprovar les beques de formació amb remuneració econòmica per a jóvens titulats o llicenciats, així com la contractació de dos jóvens a través de la subvenció del Salari Jove”, finalitza la regidora.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos facefotos face

958-empleo-3

29 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres